Du behöver
- 125 g smör
- 100 g vit choklad
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- äpplen
Tosca:
50 g smör
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
2 msk ljus sirap
100 g nötter grovt hackade
Ugn: 175°
Gör så här
Bryn smöret i en kastrull. Ta det av värmen och rör i chokladen i bitar. Rör om tills den smält. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smörblandningen och mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker.
Häll smeten i en smord form 24 cm i diameter. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem över smeten och grädda i 30 minuter.
Tosca: Blanda smör, socker, mjöl, mjölk, sirap och hackade nötter i en kastrull och värm under omrörning.
Ta ut kakan och skeda över toscasmeten. Grädda i ca 15 minuter tills kakan fått fin färg och är klar. Täck med folie om kakan börjar bli mörk.