Du behöver
- 2 st äpplen
- 2.5 dl rörsocker
- 2 tsk kanel
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 150 g rödbetor råa
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Topping:
200 g philadelphiaost
1 dl kesella
1 tsk vaniljsocker
1 msk florsocker
0.5 st citron rivet skal
Garnera med:
pumpakärnor
Ugn: 175°
10 bitar
Gör så här
1
Kärna ur och klyfta äpplena. Blanda socker och kanel i en bunke. Vänd runt äppelklyftorna i blandningen och ta upp dem.
2
Lägg rumsvarmt smör i bunken och vispa det pösigt. Vispa i äggen, ett i taget. Skala och finriv rödbetorna och blanda ner i smeten. Rör ner mjölet blandat med bakpulver.
3
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant som 24 centimeter i diameter. Stick ner äppelklyftorna. Grädda i nedre delen av ugnen i 45–50 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad. Låt kallna.
4
Topping: Blanda alla ingredienser och bred över den kalla kakan. Strö över pumpakärnor.