Äppelkaka med mandelmassa

Du behöver 50 g smör 100 g mandelmassa 3 st ägg 1.5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl...

Du behöver

  • 50 g smör
  • 100 g mandelmassa
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 3 st äpplen

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och låt svalna. Riv mandelmassan fint ner i en skål. Rör i äggen ett i taget och rör i socker och vaniljsocker. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med smält smör och mjölk.

2

Häll hälften av smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter med löstagbar kant.

3

Skala, kärna ur och dela äpplena i klyftor. Lägg hälften av klyftorna över smeten. Häll på resten av smeten och lägg på resten av äppelklyftorna. Grädda i ca 40 minuter. Känn med en sticka att kakan är klar.

Scroll to Top