Äppelkaka med färskostglasyr

Den här saftiga äppelkakan är smidig att göra. Äpplena behöver inte skalas, bara kärnas ur. Kakan toppas med en frisk färskostfrosting.

Du behöver

  • 2 msk ströbröd till formen
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • smör till formen
  • 150 g smör smält
  • 3 msk rapsolja
  • 2 st stora äpplen
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk salt

Glasyr

200 g färskost
4 msk florsocker

Garnering

myntablad

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smörj och bröa en kakform. Vispa ägg och socker pösigt. Använd gärna assistent monterad med en visp.

2

Tillsätt smör, olja och rivna äpplen blandade med citronsaft.

3

Blanda mjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och salt. Rör ner i ägg- och äppelvispet.Häll smeten i formen.

4

Grädda i nedre delen av ugnen i 50 minuter eller tills den är genomgräddad. Låt svalna.

5

Glasyr: Vispa färskost och florsocker till en fluffig smet. Bred glasyren på kakan.

6

Garnering: Toppa med myntablad.

Scroll to Top