Äppeldessert med maräng

En härlig höstdessert med smuldeg, äpplen och maräng på toppen, som blir extra festlig när den serveras i dessertglas.

Du behöver

  • 4 st äpplen
  • 2 msk smör
  • 2 msk honung
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 msk pressad lime

Smuldeg:

1 dl vetemjöl
0.75 dl havregryn
0.5 dl muscovadosocker
2 msk strösocker
50 g smör
2 msk pistaschmandel hackad

Maräng:

2 st äggvitor
0.5 dl strösocker

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blanda ingredienserna till smuldegen i en skål. Sprid ut degen på en plåt med bakpapper och grädda i ca 10 minuter tills smulorna är gyllenbruna. Låt svalna.

2
Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Fräs dem mjuka i smör tillsammans med honung och kanel. Tillsätt limesaften.

3
Fördela smulorna i portionsglas eller formar. Lägg på äppelklyftorna.

4
Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng. Klicka eller spritsa över äpplena. Färgsätt i ugnen ett par minuter. Passa noga så att de inte bränns!


Kommentar:
Desserten kan även göras i en stor form. Strö ut smulorna och lägg på äpplena. Toppa med maräng och färgsätt i ugnen.
Muscovadosockret kan bytas ut mot vanligt strösocker.

Scroll to Top