RECEPT FRÅN HJ

Äppelcheesecake

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 bitar

Du behöver

    Botten

  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör
  • Fyllning

  • 600 g färskost
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 4 st ägg
  • 5 st äpplen
  • 25 g smör
  • 1 msk kanel
  • 3 msk rörsocker
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Stek dem i smör, kanel och rörsocker tills de börjar mjukna. Låt svalna.

2

Botten: Mixa kexen till smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut smulorna till en botten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

3

Fyllning: Vispa färskost, socker, majsstärkelse och vaniljsocker till en slät smet. Vispa i grädde.

4

Rör ner äggen ett i taget. Häll fyllningen i formen och strö över äppelbitarna. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter. Stäng av ugnen och låt stå kvar i 30 minuter. Låt sedan cheesecaken stå i kylen över natten och stelna till.


Recept