Äppelbullar med mandelmassa

Du behöver Deg 25 g jäst 2.5 dl mjölk 75 g rumsvarmt smör 0.5 msk nystötta kardemummakärnor 0.5 tsk salt 0.5 dl strösocker 7 dl...

Du behöver

Deg

25 g jäst
2.5 dl mjölk
75 g rumsvarmt smör
0.5 msk nystötta kardemummakärnor
0.5 tsk salt
0.5 dl strösocker
7 dl vetemjöl

Fyllning

150 g mandelmassa
1.5 st äpplen
100 g rumsvarmt smör
0.5 dl florsocker
1 msk kanel

Att pensla med

1 st ägg
mandelspån
pärlsocker

Gör så här

1

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i mjölken.

2

Klicka i smöret, och rör tills det löst sig. Tillsätt kardemumma, salt, socker och mjöl. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.

3

Låt jäsa under duk cirka 40 minuter.

4

Grovriv mandelmassan. Skölj och fintärna äpplena.

5

Kavla ut degen till en rektangel, cirka 50×30 centimeter. Bred på smöret. Strö över mandelmassa, äppeltärningar, socker och kanel.

6

Rulla ihop till en rulle och skär i 20 skivor. Lägg skivorna i stora bullformar. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

7

Pensla med uppvispat ägg. Strö på mandelspån och pärlsocker.

8

Grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter. Låt svalna på galler.

Scroll to Top