Du behöver
- 1 st smördeg kyld rulle
- 1 st ägg
- 2 st äpplen
- 2 msk sirap vit
- 2 msk pistaschmandel hackad
Kanelglass:
1 l vaniljglass
2 tsk kanel
Garnera med:
citronmeliss
Ugn: 225°
Gör så här
Kanelglass: Mjukrör glassen i en bunke och blanda ner kanel. Lägg tillbaka i plastburken och frys in glassen igen.
Rulla ut smördegen och skär ut 6–8 rektanglar. Snitta en kant på varje rektangel, ca 1 cm runt kanten. Pensla kanten med uppvispat ägg och vik in och tryck fast. Pensla kanten på översidan också. Nagga botten med en gaffel.
Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Fördela på bottenplattorna och pensla med vit sirap. Strö över pistaschmandeln. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter, tills bakelsen får fin färg. Garnera med citronmeliss och servera med en kula kanelglass.