Äppelbakelse med kanelglass

Du behöver 1 st smördeg kyld rulle 1 st ägg 2 st äpplen 2 msk sirap vit 2 msk pistaschmandel hackad Kanelglass: 1 l vaniljglass...

Du behöver

  • 1 st smördeg kyld rulle
  • 1 st ägg
  • 2 st äpplen
  • 2 msk sirap vit
  • 2 msk pistaschmandel hackad

Kanelglass:

1 l vaniljglass
2 tsk kanel

Garnera med:

citronmeliss

Ugn: 225°

Gör så här

1

Kanelglass: Mjukrör glassen i en bunke och blanda ner kanel. Lägg tillbaka i plastburken och frys in glassen igen.

2

Rulla ut smördegen och skär ut 6–8 rektanglar. Snitta en kant på varje rektangel, ca 1 cm runt kanten. Pensla kanten med uppvispat ägg och vik in och tryck fast. Pensla kanten på översidan också. Nagga botten med en gaffel.

3

Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Fördela på bottenplattorna och pensla med vit sirap. Strö över pistaschmandeln. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter, tills bakelsen får fin färg. Garnera med citronmeliss och servera med en kula kanelglass.

Scroll to Top