Äppel- och tomatmarmelad

Du behöver 600 g syrliga äpplen 500 g tomater 2 msk vatten 7.5 dl strösocker 1 st citron rivet skal och pressad saft 1 msk...

Du behöver

  • 600 g syrliga äpplen
  • 500 g tomater
  • 2 msk vatten
  • 7.5 dl strösocker
  • 1 st citron rivet skal och pressad saft
  • 1 msk ingefära riven
  • 0.5 st röd spansk chilifrukt

Gör så här

1

Skölj och kärna ur och skär äpplena i bitar. Skölj och dela tomaterna. Lägg äpplen och tomater i en gryta tillsammans med vatten och socker. Koka upp och sjud på medelvärme, ca 1 timme. Rör om då och då. Kontrollera med ett marmeladprov (text här intill) att massan är lagom tjock. Mixa.

2

Borsta citronen i hett vatten. Torka den och zesta skalet (bara det yttersta gula) och pressa ur saften. Tillsätt citronskal, citronsaft, ingefära och finhackad chili, och koka i 5 minuter. Häll upp på rena varma burkar och förslut dem. Låt kallna och förvara i kylen.


Kommentar:
Så gör du marmeladprovet:
Ta en sked av fruktmassan och lägg på en kall tallrik. Dra sedan ett streck med skeden i mitten av klicken. Delar sig fruktmassan och är kvar på båda sidor om strecket och inte rinner ihop igen är den klar.

Scroll to Top