RECEPT FRÅN HJ

Apelsintryffelbiskvier

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
40 stycken

Du behöver

  • 275 g mandelmassa
  • 1 st äggvita liten
  • Fyllning:

  • 200 g mörk choklad
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 25 g smör
  • 1 msk pressad apelsinsaft
  • Glasyr:

  • 200 g mörk choklad
  • Ugn: 175°

Gör så här

1
Riv mandelmassan och rör den smidig med äggvitan. Klicka eller spritsa ut små bottnar på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt kallna.
2
Fyllning: Hacka chokladen. Koka upp grädde, mjölk och smör. Ta kastrullen från värmen och lägg i choklad och apelsinsaft. Rör tills chokladen smält. Låt kallna. Låt krämen stelna i kylen.
3
Spritsa eller bred på krämen på den platta sidan av bottnarna. Låt stelna i frysen.
4
Glasyr: Smält chokladen i vattenbad och doppa toppen på biskvierna. Låt stelna.

Recept