Apelsinstekt kycklingfilé

Du behöver 1 kg kycklingfil salt peppar 2 msk smör 2 st apelsiner 6 st morötter 2 msk olivolja 4 st schalottenlökar 1 dl persilja...

Du behöver

  • 1 kg kycklingfil
  • salt peppar
  • 2 msk smör
  • 2 st apelsiner
  • 6 st morötter
  • 2 msk olivolja
  • 4 st schalottenlökar
  • 1 dl persilja

Ugn: 150°

Gör så här

1
Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn den runt om i en stekpanna med smör. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Skiva apelsinerna och krama saften ur dem över kycklingen. Lägg apelsinskivorna ovanpå kycklingen och tillaga klart i ugnen tills innertemperaturen är 72°, ca 20 minuter.

2
Skala och skär morötterna i stavar. Stek morötterna i en stekpanna med olja. Skala och skiva löken och låt den steka med morötterna ett par minuter.

3
Häll apelsinskyn från kycklingen över morötterna. Hacka persiljan och blanda med morötterna. Lägg upp morötterna på ett fat. Skiva kycklingen och lägg ovanpå.

Scroll to Top