Du behöver
- 1 kg kycklingfil
- salt peppar
- 2 msk smör
- 2 st apelsiner
- 6 st morötter
- 2 msk olivolja
- 4 st schalottenlökar
- 1 dl persilja
Ugn: 150°
Gör så här
1
Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn den runt om i en stekpanna med smör. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Skiva apelsinerna och krama saften ur dem över kycklingen. Lägg apelsinskivorna ovanpå kycklingen och tillaga klart i ugnen tills innertemperaturen är 72°, ca 20 minuter.
2
Skala och skär morötterna i stavar. Stek morötterna i en stekpanna med olja. Skala och skiva löken och låt den steka med morötterna ett par minuter.
3
Häll apelsinskyn från kycklingen över morötterna. Hacka persiljan och blanda med morötterna. Lägg upp morötterna på ett fat. Skiva kycklingen och lägg ovanpå.