Apelsinsabayon med fruktsallad

Du behöver 3 st äggulor 1 dl strösocker 1.5 tsk finrivet apelsinskal 0.5 dl pressad apelsinsaft 1 st vaniljstång 3 dl vispgrädde Fruktsallad 2 st...

Du behöver

  • 3 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 tsk finrivet apelsinskal
  • 0.5 dl pressad apelsinsaft
  • 1 st vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde

Fruktsallad

2 st apelsiner
1 st blodapelsin
2 st klementiner
0.5 st färsk ananas
2 st passionsfrukter

Garnera med

3 msk kokosflingor

Gör så här

1

Vispa äggulor och socker luftigt i en bunke. Ställ bunken över ett vattenbad och tillsätt apelsinskal och apelsinsaft.

2

Värm blandningen försiktigt under omrörning. Rör tills krämen har tjocknat något. Ta bort bunken från värmen. Vispa för hand tills krämen har tjocknat, har lagom konsi-stens och har svalnat.

3

Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa grädden och vänd ner vaniljfröna. Blanda grädde och kräm och fördela i glas eller skålar. Frys i minst tre timmar.

4

Skala och dela frukten och blanda till en fruktsallad. Ta ut glasen ur frysen 10–15 minuter före servering. Toppa med fruktsallad.

5

Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna. Strö över dem och servera.

Scroll to Top