Du behöver
- 3 st äggulor
- 1 dl strösocker
- 1.5 tsk finrivet apelsinskal
- 0.5 dl pressad apelsinsaft
- 1 st vaniljstång
- 3 dl vispgrädde
Fruktsallad
2 st apelsiner
1 st blodapelsin
2 st klementiner
0.5 st färsk ananas
2 st passionsfrukter
Garnera med
3 msk kokosflingor
Gör så här
Vispa äggulor och socker luftigt i en bunke. Ställ bunken över ett vattenbad och tillsätt apelsinskal och apelsinsaft.
Värm blandningen försiktigt under omrörning. Rör tills krämen har tjocknat något. Ta bort bunken från värmen. Vispa för hand tills krämen har tjocknat, har lagom konsi-stens och har svalnat.
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa grädden och vänd ner vaniljfröna. Blanda grädde och kräm och fördela i glas eller skålar. Frys i minst tre timmar.
Skala och dela frukten och blanda till en fruktsallad. Ta ut glasen ur frysen 10–15 minuter före servering. Toppa med fruktsallad.
Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna. Strö över dem och servera.