RECEPT FRÅN HJ

Apelsinris med mandel

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 2 dl basmatiris
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 st apelsiner
  • 1 dl sötmandel
  • 2 msk olivolja
  • 250 g haricots verts
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 50 g tomater lättorkade
  • 150 g fetaost

Gör så här

1
Skölj riset och koka det tillsammans med gurkmeja, enligt anvisningarna på förpackningen.
2
Tvätta apelsinerna noga. Riv skalet av båda apelsinerna och pressa saften ur den ena. Skala och skär den andra apelsinen i bitar.
3
Hacka mandeln grovt och rosta den i en torr stekpanna. Tillsätt olja och haricots verts och fräs i 5 minuter.
4
Blanda persilja, apelsinskal och -saft och sambal oelek med riset. Lägg upp tillsammans med bönfräset, delade tomater, tärnad fetaost och apelsinbitar.

Recept