RECEPT FRÅN HJ

Apelsinmuffins med knäckigt toscatäcke

Friska cupcakes med härligt knäckig topping!

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
16 stycken

Du behöver

  • 150 g smör
  • 2 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl pressad apelsinsaft
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Toscatäcke

  • 0.5 dl sötmandel
  • 0.5 dl hasselnötskärnor
  • 0.5 dl pekannötter
  • 2 msk pistaschnötter
  • 75 g smör
  • 0.75 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 msk honung
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smält smör, mjölk, apelsinsaft och skal.

2

Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Fördela smeten i muffinsformar i muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.

3

Hacka alla nötter grovt. Värm smör, grädde, mjöl, socker och honung i en kastrull under omrörning. Småkoka ett par minuter. Rör i nötterna och skeda toscan över muffinsen.

4

Grädda i ca 7 minuter eller tills toscan fått fin färg.


Recept