Apelsinbiskvier

Du behöver 275 g mandelmassa 1 st äggvita Smörkräm: 0.75 dl strösocker 0.75 dl vatten 3 st äggulor 150 g smör 1 st apelsin rivet...

Du behöver

  • 275 g mandelmassa
  • 1 st äggvita

Smörkräm:

0.75 dl strösocker
0.75 dl vatten
3 st äggulor
150 g smör
1 st apelsin rivet skal
150 g mörk choklad

Ugn: 175°

Gör så här

1
. Riv mandelmassan grovt. Tillsätt äggvitan lite i taget och blanda till en tjock smet.

2
2. Spritsa eller klicka ut 25 runda bottnar på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.

3
Smörkräm: Koka ihop socker och vatten till en simmig lag. Vispa i äg-gulorna och låt svalna. Vispa i smöret klickvis och smaksätt med apelsin-skal.

4
Bred krämen lite toppigt på den platta sidan på bottnarna och låt stå i frysen i 1 timme.

5
Smält chokladen över vattenbad. Doppa kakorna i den smälta chokla-den. Kakorna förvaras svalt.

Scroll to Top