RECEPT FRÅN HJ

Apelsinbiskvier

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
25 stycken

Du behöver

  • 275 g mandelmassa
  • 1 st äggvita
  • Smörkräm:

  • 0.75 dl strösocker
  • 0.75 dl vatten
  • 3 st äggulor
  • 150 g smör
  • 1 st apelsin rivet skal
  • 150 g mörk choklad
  • Ugn: 175°

Gör så här

1
. Riv mandelmassan grovt. Tillsätt äggvitan lite i taget och blanda till en tjock smet.
2
2. Spritsa eller klicka ut 25 runda bottnar på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.
3
Smörkräm: Koka ihop socker och vatten till en simmig lag. Vispa i äg-gulorna och låt svalna. Vispa i smöret klickvis och smaksätt med apelsin-skal.
4
Bred krämen lite toppigt på den platta sidan på bottnarna och låt stå i frysen i 1 timme.
5
Smält chokladen över vattenbad. Doppa kakorna i den smälta chokla-den. Kakorna förvaras svalt.

Recept