Du behöver
- 2 burk inläggningssill
- 1 st purjolök
- 1.5 st apelsin
Lag
1 tsk kryddpepparkorn
10 st vitpepparkorn
1 tsk rosépepparkorn
1 st lagerblad
5 st kryddnejlikor
1 st stjärnanis
3 dl vatten
1.5 dl strösocker
1 dl ättikssprit
Garnering
dill
strimlad purjolök
apelsinskal
Gör så här
Skölj sillen och låt rinna av. Dela i ca 1 cm snedställda bitar.
Ansa, skölj och strimla purjolöken, även det gröna. Spara lite till garnering. Tvätta och skiva en av apelsinerna. Strimla skalet på apelsinhalvan. Spara lite till garnering.
Krossa kryddorna lätt i en mortel. Koka ihop samtliga ingredienser till lagen i en kastrull. Tag av och låt svalna.
Varva purjolök, apelsinskivor och skal samt lagen i en burk. Låt stå svalt minst 1 dygn.
Garnera med dill, strimlad purjolök och apelsinskal.