Apelsin och purjolökssill

Härlig sill med smak av purjolök och apelsin, de hela apelsinskivorna ger fin färg åt inläggningen. Behöver stå i ett dygn.

Du behöver

  • 2 burk inläggningssill
  • 1 st purjolök
  • 1.5 st apelsin

Lag

1 tsk kryddpepparkorn
10 st vitpepparkorn
1 tsk rosépepparkorn
1 st lagerblad
5 st kryddnejlikor
1 st stjärnanis
3 dl vatten
1.5 dl strösocker
1 dl ättikssprit

Garnering

dill
strimlad purjolök
apelsinskal

Gör så här

1

Skölj sillen och låt rinna av. Dela i ca 1 cm snedställda bitar.

2

Ansa, skölj och strimla purjolöken, även det gröna. Spara lite till garnering. Tvätta och skiva en av apelsinerna. Strimla skalet på apelsinhalvan. Spara lite till garnering.

3

Krossa kryddorna lätt i en mortel. Koka ihop samtliga ingredienser till lagen i en kastrull. Tag av och låt svalna.

4

Varva purjolök, apelsinskivor och skal samt lagen i en burk. Låt stå svalt minst 1 dygn.

5

Garnera med dill, strimlad purjolök och apelsinskal.

Scroll to Top