RECEPT FRÅN
Apelsin- och honungsglaserat revbensspjäll
Foto: Karin Mönefors
Okänd
0 portioner
Du behöver
- 2,4 kg tjockskuret revbensspjäll med benen knäckta en gång på mitten
- 0.5 dl honung
- 1 msk apelsinskal rivet
- 1 tsk soja thai ljus
- 2 tsk worcestershiresås
- 0.5 tsk malen ingefära
- 1 tsk kanel
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymald
- 25 g smör
- apelsinskivor
Glasering:
Garnera med:
Ugn: 175°
Det här behövs till 8–10 port:
Gör så här
1
Blanda honung, apelsinskal, soja, worcestershiresås, ingefära, kanel, salt, peppar och smält smör i en skål.
2
Lägg revbensspjället i en ugnssäker form med den "beniga" sidan upp och pensla med marinaden. Stek spjället i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Vänd spjället.
3
Stek revbensspjället ytterligare i ca 1 timme. Pensla med marinaden ett par gånger under stektiden. Skär upp revbensspjället i portionsbitar och garnera med apelsinskivor.