Apelsin- och honungsglaserat revbensspjäll

Du behöver 2,4 kg tjockskuret revbensspjäll med benen knäckta en gång på mitten Glasering: 0.5 dl honung 1 msk apelsinskal rivet 1 tsk soja thai...

Du behöver

  • 2,4 kg tjockskuret revbensspjäll med benen knäckta en gång på mitten

Glasering:

0.5 dl honung
1 msk apelsinskal rivet
1 tsk soja thai ljus
2 tsk worcestershiresås
0.5 tsk malen ingefära
1 tsk kanel
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
25 g smör

Garnera med:

apelsinskivor

Ugn: 175°

Det här behövs till 8–10 port:

Gör så här

1
Blanda honung, apelsinskal, soja, worcestershiresås, ingefära, kanel, salt, peppar och smält smör i en skål.

2
Lägg revbensspjället i en ugnssäker form med den “beniga” sidan upp och pensla med marinaden. Stek spjället i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Vänd spjället.

3
Stek revbensspjället ytterligare i ca 1 timme. Pensla med marinaden ett par gånger under stektiden. Skär upp revbensspjället i portionsbitar och garnera med apelsinskivor.

Scroll to Top