RECEPT FRÅN HJ

Apelsin- och honungsglaserat revbensspjäll

Foto: Karin Mönefors

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 2,4 kg tjockskuret revbensspjäll med benen knäckta en gång på mitten
  • Glasering:

  • 0.5 dl honung
  • 1 msk apelsinskal rivet
  • 1 tsk soja thai ljus
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 25 g smör
  • Garnera med:

  • apelsinskivor
  • Ugn: 175°

    Det här behövs till 8–10 port:

Gör så här

1
Blanda honung, apelsinskal, soja, worcestershiresås, ingefära, kanel, salt, peppar och smält smör i en skål.
2
Lägg revbensspjället i en ugnssäker form med den "beniga" sidan upp och pensla med marinaden. Stek spjället i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Vänd spjället.
3
Stek revbensspjället ytterligare i ca 1 timme. Pensla med marinaden ett par gånger under stektiden. Skär upp revbensspjället i portionsbitar och garnera med apelsinskivor.

Recept