Annorlunda bullar

Birgitta Håkansson, Östersund skickade in detta recept!

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 125 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • vetemjöl ca 9 dl

Fyllning:

2 st äggvitor
0.5 tsk salt
1.25 dl strösocker
2 msk vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 dl kokosflingor

Pensling:

ägg
pärlsocker

40 bitar

Gör så här

1
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37°. Häll lite mjölk över jästen och rör tills jästen lösts upp.

2
Tillsätt resten av mjölken, ägg, rumsvarmt smör i klickar, socker, salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen blank och smidig, tillsätt eventuellt mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

3
Fyllning: Vispa äggvitor och salt till fast skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Avsluta med att röra i kokos.

4
Dela degen i två bitar. Den ena biten ska vara 1/3 av degen och den andra 2/3 av degen. Kavla ut den mindre degen till en platta som täcker en långpanna. Lägg degen i långpannan med bakplåtspapper i botten. Bred på hälften av fyllningen.

5
Kavla ut den stora degbiten och bred på resten av fyllningen. Rulla ihop och skär rullen i 40 bitar. Lägg bitarna på degen i långpannan. Låt jäsa i 15–20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 20 minuter. Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk. Servera som brytbröd.

Scroll to Top