Ängasoppa

Du behöver 2 st morötter 3 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning 150 g blomkål 1 msk vetemjöl 4 dl mjölk 75 g sockerärter 1 dl...

Du behöver

  • 2 st morötter
  • 3 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 150 g blomkål
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 75 g sockerärter
  • 1 dl gröna ärter
  • salt och peppar
  • persilja

Gör så här

1
Skala och slanta morötterna. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i morötter och blomkålsbuketter och koka i 7 minuter.

2
Vispa ut mjölet i lite av mjölken och rör ner i soppan tillsammans med resten av mjölken. Koka upp och sjud i 3 minuter.

3
Lägg i ärter och sockerärter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.

Scroll to Top