Du behöver
- 3 dl vispgrädde
- 3 st ägg
- 1 dl socker
- 1 st färsk ananas
- saft av 1
- 7.5 st gelatinblad blötlagda i kallt vatten
Garnering:
ananas det gröna
1 st mandelbiskvier påse
Det här behövs för 5-6 port:
Gör så här
1
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna pösiga med socker. Vispa vitor och grädde var för sig.
2
Skala ananasen och skär fruktköttet i små bitar. Blanda ner det med citronsaften i äggulesmeten. Smält det urkramade gelatinet på svag värme. Rör ner detta i smeten.
3
Blanda först ner grädde och sist försiktigt vitorna i äggsmeten. Häll den i en vattensköljd form med rund botten och ställ fromagen kallt i minst 2-3 timmar.
4
Stjälp upp fromagen, “klä” den med mandelbiskvier och toppa med det gröna från ananasen.
Du kan byta ut den färska ananasen mot 1 burk ananaskross, ca 425 g.