RECEPT FRÅN HJ

Ananastopp med fromage och mandelbiskvier

Att garnera fromagen som på bilden, brukar alltid väcka förtjusning och det är enkelt! Desserten går utmärkt att laga någon dag innan den ska ätas, men är inte så bra att frysa.

Foto: Kent Jardhammar

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 st ägg
  • 1 dl socker
  • 1 st färsk ananas
  • saft av 1
  • 7.5 st gelatinblad blötlagda i kallt vatten
  • Garnering:

  • ananas det gröna
  • 1 st mandelbiskvier påse
  • Det här behövs för 5-6 port:

Gör så här

1
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna pösiga med socker. Vispa vitor och grädde var för sig.
2
Skala ananasen och skär fruktköttet i små bitar. Blanda ner det med citronsaften i äggulesmeten. Smält det urkramade gelatinet på svag värme. Rör ner detta i smeten.
3
Blanda först ner grädde och sist försiktigt vitorna i äggsmeten. Häll den i en vattensköljd form med rund botten och ställ fromagen kallt i minst 2-3 timmar.
4
Stjälp upp fromagen, "klä" den med mandelbiskvier och toppa med det gröna från ananasen.

Kommentar:
Du kan byta ut den färska ananasen mot 1 burk ananaskross, ca 425 g.

Recept