RECEPT FRÅN HJ

Ananasgratinerad kotlettmedaljong

Serveras med currysås, kokt ris och sallad.

Foto: Thomas Carlén

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 4 st kotletter ca 2 cm tjocka
  • salt och peppar
  • 1 msk smör
  • 4 st ananasringar i juice
  • 1 dl ost riven
  • 2 st små tomater
  • 0.5 dl jordnötter hackade
  • färsk koriander
  • Sås:

  • 2 dl ananasjuice från konserverad ananas
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk ingefära riven
  • 3 msk maizena ljus redning
  • salt och peppar
  • socker
  • Ugn: 225º, grill

    Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Torka av köttet med hushållspapper. Banka ut köttet med knuten handflata. Salta och peppra köttet. Bryn kotletterna på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg över dem i en ugnssäker form och lägg på ananasringar och riven ost. Gratinera i mitten av ugnen, ca 7 minuter. 2. Lägg delade tomater mitt i ananasringarna. Strö över jordnötterna. Dekorera med färsk koriander.
2
Blanda ananasjuice, grädde, curry, ingefära och ljus redning i en kastrull. Rör om och låt såsen sjuda 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.

Recept