Du behöver
- 1 kg grytbitar av älg benfria
- smör
- salt
- nymald peppar
- 2 st gula lökar
- 3 st morötter
- 2 st palsternackor
- 1 bitar rotselleri
- 10 st enbär stötta
- 1 msk torkad timjan
- 2 st lagerblad
- 2.5 msk vetemjöl
- 3 dl Guinness
- 4 dl vatten
- 2 msk viltfond
Servera med:
Honungstranbär se relaterat recept
potatismos
Gör så här
1
Skär köttet i bitar, 3×3 centimeter. Bryn det i smör i en stekpanna, i omgångar. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
2
Skala och skiva löken. Skala rotfrukterna och skär i grova bitar.
3
Fräs grönsakerna i smör i en gryta. Blanda i kött och kryddor. Rör i mjölet. Häll på guiness, vatten och fond.
4
Koka sakta under lock tills köttet är mört, 1 1/4–1 1/2 timme. Smaka av med salt och peppar.