Ajvarkyckling

Du behöver 2 st kycklingfiléer salt och peppar 1 msk rapsolja 0.5 dl ajvar relish 0.5 dl crème fraîche 1 st vitlöksklyfta 2 msk vatten...

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk vatten
  • persilja

Servera med:

klyftpotatis
sallad blandad med rödlök och pressad citron

Ugn: 225°

Gör så här

1
Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn den på båda sidor i en stekpanna med olja.

2
Rör ihop ajvar relish, crème fraiche och pressad vitlök, och klicka över kycklingen. Tillsätt vatten och låt småkoka under lock i 5 minuter. Strö över persilja och servera med klyftpotatis samt blandad sallad med strimlad rödlök och pressad citronsaft.

Scroll to Top