Äggröra med bacon, tomat och champinjoner

Du behöver 6 st ägg salt svartpeppar nymald 8 skiva bacon 7 st korv färska 4 st tomater 8 st champinjoner lite större 1 msk...

Du behöver

  • 6 st ägg
  • salt
  • svartpeppar nymald
  • 8 skiva bacon
  • 7 st korv färska
  • 4 st tomater
  • 8 st champinjoner lite större
  • 1 msk smör
  • persilja några kvistar

Ugn: 175°

Servera med:

1 burk vita bönor i tomatsås

Gör så här

1

Vispa upp äggen tillsammans med lite salt och peppar i bunke och ställ åt sidan.

2

Lägg bakplåtspapper på en plåt. Lägg ut baconskivorna tätt, men i ett lager. Lägg korvarna bredvid. Kryssa tomaterna på toppen och ställ dem på plåten. Placera ut svampen med foten upp. Salta och peppra lite på tomat och svamp.

3

Sätt in plåten i ugnen och stek i 10–15 minuter, tills allt fått fin yta och baconskivorna blivit knapriga.

4

Hetta under tiden upp smöret i en stekpanna på medelhög värme. Häll i äggen och stek under ständig omrörning till en krämig äggröra.

5

Fördela äggröran, baconskivorna, korvarna, tomaterna och champinjonerna fyra varma tallrikar. Strö över lite hackad persilja.


Kommentar:
En frukost man står sig på nästan hela dagen. Köp gärna vita bönor i tomatsås på burk och servera till. Te är ett måste!

Scroll to Top