Äggcocotte med spenat och chili

Du behöver 150 g champinjoner 1 msk smör 0.5 st röd chilipeppar 200 g spenat salt 2 dl riven ost 6 st ägg 1 dl...

Du behöver

  • 150 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 0.5 st röd chilipeppar
  • 200 g spenat
  • salt
  • 2 dl riven ost
  • 6 st ägg
  • 1 dl vispgrädde

Garnera med:

hackad persilja
peppar

Ugn: 200°

Gör så här

1

Ansa och skiva champinjonerna. Fräs dem i smör tills vätskan kokat in. Dela, kärna ur och hacka chilin. Skölj spenaten. Lägg ner chili och spenat och låt fräsa med champinjonerna tills vätskan kokat in igen. Salta.

2

Fördela spenatfräset i smorda formar som rymmer ca 1 1/2 dl. Strö över osten.

3

Knäck försiktigt ett ägg i varje form och häll på grädden, 1 msk i varje form. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Strö över lite peppar och persilja och servera.


Kommentar:
Små portionsformar är fina på buffébordet. Det är också en god liten förrätt till en middag.

Scroll to Top