Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • 175 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 0.5 dl mörk sirap
  • 1 krm salt
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • ca 25 After Eight
  • Servera med

  • lätt vispad grädde

Gör så här

1

Smält chokladen över vattenbad eller i mikron.

2

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt kakao, sirap och salt. Vispa i äggen, ett i taget. Vispa sist ner mjölet och den smälta chokladen.

3

Klä en form som mäter cirka 20x20 centimeter med bakplåtspapper. Häll smeten i formen.

4

Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter i 175 grader. Ta ut formen och låt svalna någon minut.

5

Lägg på After Eight-bitarna så att de täcker kakan. Sätt tillbaka kakan i ugnen cirka 1 minut.

6

Skär kakan i rutor vid servering.


Recept