Isterband med ­stuvad potatis

Isterband med stuvad potatis blir extra gott med inlagda rödbetor och stark senap. En klassisk husmansrätt som är enkel att laga.

Du behöver

    4 portioner
  • 4 stora eller 8 små isterband
  • Stuvad potatis:
  • 12 kokta, kalla potatisar
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk finhackad dill
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Servera med:
  • grov, stark senap
  • inlagda rödbetor
  • Garnera med:
  • dill
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Stuvad potatis: Skala och koka potatisen mjuk. Tärna den.

2

Smält smöret i en kastrull. Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt mjölken, lite i taget. Rör till en jämn sås.

3

Tillsätt grädden under omrörning så att stuvningen kokar upp och tjocknar. Koka på svag värme i ca 10 minuter. Rör om då och då.

4

Dela stora isterband på längden. Stek isterbanden i ugn eller i stekpanna på medelvärme, på båda sidorna, så att de får fin färg, blir knapriga och genomstekta.

5

Vänd ner den tärnade potatisen i stuvningen. Värm i några minuter så att potatisen blir genomvarm. Vänd ner dillen och krydda.

6

Servera isterbanden med stuvad potatis, senap och rödbetor. Garnera med dill.

Scroll to Top