Du behöver
-
4 portioner
- 4 stora eller 8 små isterband Stuvad potatis:
- 12 kokta, kalla potatisar
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 3 dl vispgrädde
- 3 msk finhackad dill
- 1 krm salt
- 1 krm vitpeppar Servera med:
- grov, stark senap
- inlagda rödbetor Garnera med:
- dill Ugn: 200°
Gör så här
Stuvad potatis: Skala och koka potatisen mjuk. Tärna den.
Smält smöret i en kastrull. Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt mjölken, lite i taget. Rör till en jämn sås.
Tillsätt grädden under omrörning så att stuvningen kokar upp och tjocknar. Koka på svag värme i ca 10 minuter. Rör om då och då.
Dela stora isterband på längden. Stek isterbanden i ugn eller i stekpanna på medelvärme, på båda sidorna, så att de får fin färg, blir knapriga och genomstekta.
Vänd ner den tärnade potatisen i stuvningen. Värm i några minuter så att potatisen blir genomvarm. Vänd ner dillen och krydda.
Servera isterbanden med stuvad potatis, senap och rödbetor. Garnera med dill.