Kryssa på Rhen – från Strasbourg till Amsterdam

Färdas fram på vattnet genom Frankrike, Tyskland och Holland och upplev vinprovningar och pulserande stadsliv. Passa på, för denna resa går bara en gång per år!

Slå dig ner i salongen eller på däck medan MS Sym-phonie stilla kryssar fram och njut av god mat, utsökta viner och skön utsikt. Vi ­besöker Alsace – ”Frankrikes trädgård” och gör nedslag längs ”Route du vin” bland de karakteristiska kullerstensgränderna och korsvirkeshus med blomklädda balkonger.

I Rüdesheim kan du ta ­linbanan uppför berget till Niederwaldmonumentet eller besöka Siegfrieds mekaniska musikkabinett. Eller bara slå dig ner på ett kafé för en ­”Rüdesheimer Kaffee”? Vi passerar Lorelei-klippan och betraktar de pittoreska små byarna som ligger som på ett pärlband längs floden. Denna del av Rhendalen – Mittel­rheintal – finns med på Unescos världsarvslista.

Det gör också stadskärnans historiska kanaldistrikt i vårt slutmål Amsterdam. Dessutom besöker vi historiska Zanse Schans där gamla väderkvarnar och andra hus ger en genuint holländsk känsla. I den lilla fiskestaden görs ost enligt gamla traditioner.

Pittoreska byar och borgar från en svunnen tid, inte konstigt att en del av Rhen finns med på världsarvslistan. Foto: Anette Jernström

Flodkryssning på Rhen – från Strasbourg till Amsterdam 1–7 september 2024

Dag 1: Champagne, Metz

Vi anländer till Paris under morgonen och inleder vistelsen med en utflykt till Champagnedistriktet med provsmakning av de gyllene bubblorna. Incheckning på vårt hotell i Metz. Välkomstmiddag på en mysig restaurang.

Dag 2: Alsace, Strasbourg

Utflykt: Alsace – ”Frankrikes trädgård” – där vi gör nedslag längs ”Route du vin”. Vi besöker någon av de kända vinbyarna och provsmakar några goda viner hos en anrik vinproducent. På kvällen checkar vi så in på MS Symphonie i Strasbourg. Vi tilldelas våra hytter och samlas så småningom för en välkomstdrink och gememsam middag ombord. Vid midnatt kastar vi loss.

Dag 3: Rüdesheim

Under småtimmarna har vi passerat den tyska gränsen. Frukost och skön förmiddag på fartyget, innan vi når Rüdesheim där vi gör en stadspromenad och också en vinprovning. Fri tid för egna upptäckter. Middag ombord.

Sedan 2011 finns det historiska kanaldistriktet i Amsterdam med på Unescos världsarvslista. Foto: TT

Dag 4: Lorelei-klippan, Köln

Vi färdas genom den vackraste delen av Rhen och passerar bland annat den mytomspunna Loreleiklippan. Under eftermiddagen når vi Köln där vi besöker den magnifika domkyrkan. Galakväll med underhållning ombord.

Kölndomen är ett magnifikt byggnadsverk som vi får tillfälle att besöka. Foto: TT

Dag 5: Düsseldorf, Amsterdam

Via Düsseldorf når vi under eftermiddagen slutdestinationen Amsterdam, där vi ligger för ankar i två nätter.

Dag 6: Amsterdam, Volendam, Zanse Schans

Förmiddagen tillbringas på egen hand i Amsterdam innan vi under eftermiddagen gör en utflykt till fiskestaden Volendam där man fortfarande gör ost enligt den nederländska traditionen och Zaanse Schans välbervarade välbevarade historiska väderkvarnar och hus. Middag ombord.

Dag 7: Amsterdams kanaler

Vi ”mönstrar av” och njuter sedan av en guidad tur på Amsterdams kanaler. Lunch på egen hand. På eftermiddagen flyger vi tillbaka hem med bagaget fullt av upplevelser och kanske en och
annan flaska vin.

Vi kryssar längs Rhen, förbi vackra gamla byar och städer. Foto: TT

Resefakta

Utresa: 1 september 2024
Hemresa: 7 september 2024
Pris: Från 29 495 kr per person i dubbelrum/dubbelhytt på huvuddäck

I priset ingår:

 • Flyg från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till Paris och från Amsterdam (inkl flygskatt och 1 incheckat bagage).
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (natt i Metz).
 • Logi i 2-bäddshytt med dusch/wc (5 nätter på Croisi-Europe MS Symphonie).
 • 6 frukostar, 4 luncher inkl dryck, 6 middagar (varav 5 inkl dryck), välkomstdrink.
 • Utflykterna ”Vinvägen i Alsace – Route de Vin”, Volendam & Zaanse Schans, och Kölner dom, samt kanaltur i Amsterdam. Stadspromenad i Rüdesheim.
 • 3 vinprovningar
 • Guide
 • Whispers (hörlurar)
 • Representant från Hemmets Journal vid fler än 25 bokningar.

Tillägg:

 • Enkelrum/hytt, huvuddäck 5 795 kr, övre däck 1 595 kr/­person.
 • Avbeställningsskydd via Gouda.

Boka så här:

Ring 0770-787 000 eller besök www.jornsresor.se

Övriga resevillkor får du vid bokningen eller läs mer på www.jornsresor.se

Programmet kan ändras beroende på väder, vattennivå i floden osv. Det är kaptenen som ansvarar för säkerheten och bestämmer över anläggningsplatser, samt var, när och hur båten seglar.

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris-, valuta- och ­ tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Resan är ett samarbete mellan Jörns Resor och Hemmets Journal.

Scroll to Top