• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Byt höstrusket mot härligt varma Portugal!

  Det är inte svårt att förstå varför konceptet med Long stay-resor till värmen blivit så populärt. En längre paus från höstmörker och kyla är ett perfekt sätt att få ny livsenergi.

  Byt höstrusket mot härligt varma Portugal!
  Klippformationerna vid Ponta da Piedade är magnifika och omgivningarna är möjligen de vackraste i hela Algarve.

  Södra Portugal och Algarvekusten i synnerhet är en omtyckt destination med skönt klimat och ett rikligt utbud av natur, historia och kultur. Ett idealiskt resmål när höstkylan och de kalla vindarna sveper in på våra nordliga breddgrader.

  Varmt välkomna till en härlig 15-dagars resa till portugisisk sol, värme och många intressanta upplevelser.

  Under resan bor vi på ett bekvämt semesterhotell i ­populära Albufeira med promenadavstånd till stranden. Busstation 50 meter från hotellet om man på egen hand vill ta sig in till ortens centralaste delar. 

  Tillsammans upptäcker vi Algarveregionen i ett rofyllt tempo. Resan innehåller fem jämnt för­delade utflykter som ingår i priset. Utflykt till Sevilla finns också som tillägg.

  Albufeira är en vacker stad med vitkalkade hus och smala gator. Atmosfären inbjuder till sköna promenader både i den lilla staden och vid stranden. Här finns också en mysig fiskehamn med färgglada båtar. Hotellets pool och utomhusterrass blir säkerligen också populära tillhåll under de lediga dagarna.

  Albufeira är en vacker stad med vitkalkade hus och smala gator.

  Allt du behöver veta om din resa!

  Dag 1

  Flyg till Faro. Här väntar Scandoramaguide och buss som tar oss till hotellet i Albufeira, cirka 5 mil.

  Dag 2–14

  Under vistelsen kommer vi åka på fem innehållsrika utflykter, med möjlighet att tilläggsboka ytterligare en. Det finns också gott om tid för egna upptäckter och avkoppling. Gemensam avskedsmiddag sista kvällen.

  Dag 15

  Efter frukost beger vi oss mot flygplatsen och vidare hem till Sverige.

  I Kap St. Vincent, som kallas "Världens ände", ligger fyren som har en av strålkastarna med störst räckvidd i hela Europa.

  Följ med på våra härliga utflykter

  1. Algarves huvudort Faro & charmiga sydportugisiska byar

  Vi utforskar Faro och besöker också Olhão. Det blir också marknadsbesök innan vi fortsätter till staden Tavira, känd som Algarves Venedig.

  2. Alte och Korkvägen

  Vi besöker bergsbyn Alte och promenerar i de blomsterprydda gränderna. Därefter Loulé och Sao Brás de Alportel där den berömda Korkvägen startar. Vi besöker en korkfabrik. Dagen avslutas i Estoi där vi besöker en romantisk liten trädgård.

  3. Västra Algarve – världens ände

  Besök i Lagos. Vi fortsätter därefter mot Sagres, med sina höga klippor, öde stränder och en makalös utsikt. Vi besöker också Kap S:t Vincent och Ponta da Piedade med vacker utsikt över Atlanten och världsberömda klippformationer.

  4. Moriska Silves och bergsområdet Serra de Monchique

  Vi besöker bergsområdet Serra de Monchique med bergsbyar och berömda varma källor, känt som Portugals trädgård. Vi börjar med det gamla moriska fästet Silves med borgen från 1100-talet, och avslutar med att besöka berget Foia, den högsta punkten i Algarve.

  5. Keramik – Nossa Senhora da Rocha, Carvoeiro och vinprovning

  Besök i en keramikbutik. Vi fortsätter sedan till Nossa Senhora da Rocha, tittar på kapellet och beundrar utsikten. I Algar Seco får de som vill möjligheten att vandra bland klipporna. Efter en kort promenad når vi Carvo-eiro där vi äter lunch. Vi besöker också fyren Alfanzina. Därefter vinprovning på en vingård.

  Tillval: Sevilla

  Under en heldag lämnar vi Portugal för denna spanska pärla. På stadsrundturen besöker vi bland annat katedralen som rymmer Christopher Columbus grav, kungapalatset Alcazár och du får även egen tid att upptäcka staden. Pris från 450 kr till 550 kr.

  På en av utflykterna får vi lära oss det mesta om korkens framställning och användningsområden.

  Vackra gränder i Albufeira.

  Resefakta

  Resedatum grupp 1: 31 oktober–14 november.

  Resedatum grupp 2: 7–21 november.

  Pris: 13 995 kronor per person i delat dubbelrum. Flyg från Arlanda och Köpenhamn

  Researrangör: Scandorama

  Valuta: Euro

  I priset ingår:

  Flygresa till Faro tur- och retur, inklusive flygskatter och avgifter.

  Busstransfer flygplatsen–hotellet tur- och retur.

  Utflykter i inhemsk helturistbuss.

  14 övernattningar i dubbelrum på 4-stjärniga Santa Eulalia Hotell & Spa.

  14 frukostar (dag 2–15).

  Välkomstmiddag (dag 1 eller 2) och avskedsmiddag (dag 14).

  Scandoramaguide under hela resan.

  Tillägg: Enkelrum 4 500 kronor. Utflykt till Sevilla som tillval 450 kronor. Avbeställningsskydd och reseförsäkring (som komplement till hemförsäkringen).

  Boka såhär: Ring 040-600 00 00 eller boka via hemsidan: 

  www.scandorama.se/hemmetsjournal

  Nämn att det är en Hemmets Journal-resa vid bokningen. 

  Utflykter: Huvudorten Faro & charmiga byar. Alte och den berömda Korkvägen. Västra Algarve – världens ände. Moriska Silves och bergs­­området Serra de Monchique. Keramik – Nossa Senhora da Rocha, Carvoeiro och vin­provning.

  Vi på Hemmets Journal följer utvecklingen noggrant gällande COVID-19 (coronavirus).  Vi kommer att vidta åtgärder utifrån myndigheternas  rekommendationer gällande olika resmål. Denna resa planeras att genomföras till dess att andra direktiv ges. Har du frågor kring avbokningsvillkor? Vi ber dig då kontakta researrangören direkt.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!