• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Följ med oss på hälsoresa till Mallorca

  Följ med på en aktiv resa med fokus på hälsa och välmående. Dagarna varvas med olika träningsformer, skön avkoppling och att ha roligt tillsammans!

  Följ med oss på hälsoresa till Mallorca
  Camp Mallorca – för alla sinnen. Hotellets solterrasser ger oss en underbar utsikt medan vi tränar.

  Det här är resan för dig som tycker om att röra på dig, hålla dig stark längre och vill ha en aktiv semester men i lugnare tempo. Kanske vill du komma igång att motionera efter ett uppehåll?

  Träningen är uppbyggd kring arrangören Springtimes tre hörnstenar: rörlighet (yoga, vattenjympa, stretch), styrka (cirkelträning, core) och kondition (stavgång, joggning, dans och gympa). Med på resan finns flera instruktörer och du kan välja mellan cirka fem pass per dag.

  En stående populär aktivitet är vår bergsvandring i bergskedjan Sierra de Tramuntana, som finns med på Unescos världsarvslista under kategorin "kulturlandskap". En av dagarna gör vi ett vingårdsbesök på en lokal vingård.

  Vi bor på Senses Palma Nova Hotel vid strandpromenaden. Vid hotellet finns flera poolområden, snackbar, gym, bastu, jacuzzi och turkiskt bad. Vi tränar på hotellets solterrasser med en härlig vy över strand och hav.

  Det finns ett bra utbud av shopping, restauranger och nöjen i närheten och det är inte långt till Palma stad som du enkelt når med buss. Det finns också flera trevliga vandringsleder och golfbanor. Hotellet är endast öppet för personer fyllda 16 och uppåt. Frukost och middag ingår. 

  Hemmets Journals tränings-expert Sofia Åhman följer med på resan. Foto: Evelina Rönnbäck

  Hotellet ligger vid strandpromenaden i Palma. Foto: Getty Images

  Allt du behöver veta om din resa

  Välj bland dessa träningspass:
  Förutom nedanstående finns promenad-, löp- samt yogapass.

  Cirkelfys

  Ett roligt träningspass för hela kroppen. Vi tränar i olika stationer. Ledaren går igenom alla övningar innan passet och visar hur det går att göra dem lättare eller tyngre. Du kan då själv välja hur belastande träning du vill ha samtidigt som du upplever en energifull gruppkänsla. Passet inleds med uppvärmning och avslutas med en skön nedvarvning och rörlighet.

  Core

  Styrke- och balans-övningar för mage, rygg, höft och säte. Du ökar din bålstabilitet och förebygger belastningsskador.

  Danspass

  I detta pass skakar vi loss till härlig musik. Enkel koreografi till låtar som ger bra vibrationer och får mungiporna att peka uppåt. Ett riktigt "feelgood-pass".

  Lär dig gymma

  Du får lära dig basövningarna på gymmet. Vi går ­igenom ett helkropps­program som passar dig som vill börja ­träna på gym.

  Senior power

  Träna upp din snabbhet och styrka med denna cirkelträningsklass. Full fart och mycket explosivitetsträning för dig som vill ta träningen till nästa nivå. Kanske har du sett Sofia Åhmans Senior power-inslag i Go'kväll? Nu har du chansen att testa! Passar dig som är van att träna och vill ha nya utmaningar.

  Hjärnstark

  I denna workshop får du prova övningar som är bra för både kropp och knopp. Vi provar en del övningar som utmanar hjärnan och som garanterat leder till en hel delskratt. Tillsammans blir vi hjärnstarka! Passar dig som vill utmana hjärnan och lära dig mer om hur den kan tränas.

  Sund och stark senior

  Det här är en inspirationsföreläsning/workshop för dig som vill ha lite träningstips och knep. På ett lättsamt och inspirerande sätt pratar Sofia om hur en senior bör träna. Hur kan man träna med artros? Hur gör man för att få bra livskvalitet på ålderns höst? Vad är Senior power? Små övningar kan ge stora ­resultat. Vi provar några övningar som du lätt kan göra hemma. Vi tränar inte för att bli yngre, utan för att kunna bli äldre! Efter den här föreläsningen/workshopen kommer du att ha redskapen för att skapa dig en friskare, starkare och gladare ålderdom! (Efter föreläsningen/workshopen säljer och signerar Sofia sin bok Nystart.)

  Utbud på pass kan variera beroende på antalet deltagare

  Det blir gott om tid för avkoppling också i hotellets poolområde.

  Utsikt från hotellbalkongen!

  Kanske ett dopp direkt efter träningen, i träningskläderna?

  Resefakta

  Avresa: 24 oktober 2020

  Hemresa: 31oktober 2020

  Pris: 14 950 kronor per person i delat dubbelrum (ej havsutsikt)

  Researrangör: Springtime

  Valuta: Euro

  I priset ingår

  Flyg med SAS från Stockholm eller Köpenhamn till Mallorca t/r, inkl skatter och 23 kg bagage, transfers.
  7 hotellövernattningar i vald rumskategori.
  Halvpension (frukost och middag).
  All träning och föreläsningar enligt program samt bergs­passet.
  Vingårdsbesök.
  Springtimes reseledarservice på plats.
  Senior-PT Sofia Åhman.

  Boka så här: Ring 08-545 535 40 eller via hemsidan www.springtime.se

  Mejl: info@springtime.se

  Läs mer: www.springtime.se/resor/camp-mallorca-aktiv-senior/

  Övriga resevillkor får du vid bokningen.

  Vi reserverar oss för program­ändringar, valuta- eller skatte­förändringar som står utanför vår kontroll.

  Vi på Hemmets Journal följer utvecklingen noggrant gällande COVID-19 (coronavirus) och vi kommer att vidta åtgärder utifrån myndigheternas rekommendationer vad gäller resandet till olika resmål. Denna resa planeras att genomföras till dess att andra direktiv ges. Har du frågor kring avbokningsvillkor, är du varmt välkommen att kontakta researrangören direkt.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!