• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Förläng sommaren i Andalusien!

  Följ med på en tre veckor lång semester i södra Spanien i höst, till den soldränkta andalusiska kusten och populära Fuengirola där vi gör oss hemmastadda på vårt mysiga hotell Fuengirola Park. Spännande utflykter längs solkusten står bland annat på vår väl avvägda meny!

  Förläng sommaren i Andalusien!

  Andalusien tillhör det största och mest befolkade regionerna i Spanien. Det trivsamma klimatet bidrar till att människor gärna bosätter sig här och har gjort så i långa tider. Närheten till havet och 300 soldagar per år gör att området går under smeknamnet Costa del Sol. Förutom det ­behagliga klimatet med ­avkopplande sköna dagar, ­väntar spännande utflykter för dig som vill uppleva mer av regionen.

  Vi får tillfälle att under tre halvdagsutflykter besöka exempelvis jetsetparadiset Marbella, charmiga Malaga och den vita staden Mijas för att prova vin. Förutom det ingår två heldagsutflykter i resans pris, dagsturer till både Sevilla och Córdoba. Har du mer upptäckarlust erbjuds även fler utflykter mot tillägg. Du kan teckna dig för en ­utflykt till taxfreezonen ­Gibraltar med de välkända aporna på klippan, en spännande tur till Ronda eller kanske en utflykt till Granada med Alhambra.

  Vårt trevliga hotell ligger alldeles vid det azurblå ­Medelhavet med stranden och strandpromenaden intill. Läget är centralt med närhet till restauranger, barer och shopping. Hotellet har också utomhuspool på takterrassen. Halvpension, med frukost och kvällsmiddag, gör resan fulländad! 

  Missa inte "sagoslottet" Alhambra i Granada. En av de extra utflykterna går dit.

  Andalusin 2020, tre alternativ:
  12/9–3/10 2020
  19/9–10/10 2020
  26/9–17/10 2020

  Dag 1
  Bussen och vår guide möter på Malagas flygplats och tar oss den korta resan till Fuengirola, för incheckning på vårt hotell Fuengirola Park.

  Dag 2–21
  Vi har tre härliga veckor på oss att koppla av och lära känna den här delen av södra Spanien bättre. Vi låter dagarna gå i sakta mak och njuter av det sköna klimatet. Utflykterna som ingår är utspridda under din semester i en perfekt blandning. En halvdag tillbringar vi i Marbella, en klassisk semesterort med en vacker stadskärna. Gamla stan grundades redan under romartiden och är än idag präglad av trånga gränder och mysiga torg.

  Sevilla är Spaniens fjärde största stad, Andalusiens största och regionens traditionella huvudstad. Vår heldagsutflykt dit är en höjdpunkt.

  En utflykt går till Malaga, hamnstaden som omringas av vingårdar och vars stadskärna har ett rikt affärsliv.

  Gibraltar går att tilläggsboka, missa det inte! Gibraltar tillhör Storbritannien och det engelska sätter sin prägel på staden med fish and chips-försäljare i varje gathörn. Aporna i parken är charmiga men ouppfostrade. De drar sig inte för att stjäla gotter, så undvik att äta och dricka något i deras närhet.

  Även Granada går att tilläggsboka, staden som ligger vid foten av bergskedjan Sierra Nevada. Vid utflykten hinner vi också besöka Alhambra – ett slotts-och borgområde med trädgårdar och palats som anses vara ett av världens främsta arkitektoniska verk, det finns med på Unescos världsarvslista.

  Andalusien tillfredsställer alla behov, vare sig det är kultur, historia eller god mat och dryck. Kanske vill du ta en golfrunda eller hitta på egna aktiviteter, fråga reseledaren om tips.

  Dag 22
  Efter tre veckor i solen och värmen vänder vi tillbaka norrut mot det skandinaviska höstvädret med fyllda energidepåer. Troligen med ett löfte om att snart återvända, det är lätt att förälska sig i Andalusien och det finns mycket kvar att uppleva i denna fantastiska del av Spanien.

  En utflykt med vinprovning till den vita staden Mijas ingår i programmet. (Foto: Scandorama)

   

  "Vi på Hemmets Journal följer utvecklingen noggrant gällande COVID-19 (coronavirus) och vi kommer att vidta åtgärder utifrån myndigheternas rekommendationer vad gäller resandet till olika resmål. Denna resa planeras att genomföras till dess att andra direktiv ges. Har du frågor kring avbokningsvillkor, är du varmt välkommen att kontakta researrangören direkt."

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!