• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Lär känna det bästa av Skottland!

  Ändlöst vackra landskap, ljunghedar, pittoreska små byar och den historiska storstaden Edinburgh. På denna unika rundresa lär vi känna det bästa av Skottland till hösten!

  Lär känna det bästa av Skottland!

  Mycket av arkitekturen i storstaden Edinburgh är klassad som världskulturarv och många författare har hämtat inspiration från de myter och legender som berättas om staden.

  På Edinburghs slott ser vi de skotska kronjuvelerna och Stone of Destiny som nu är tillbaka efter att ha varit borta sedan slutet av 1200-talet.

  Loch Ness är ett populärt resmål i Great Glen-provinsen och sjön är upp till 213 meter djup. Kanske har vi turen att se sjöodjuret Nessie, sjöns mest berömda invånare. Första gången det kom en rapport om odjuret var redan på 500-talet och sedan dess har över tusen personer gett vittnesmål om att ha sett henne. Ha kameran redo om ifall. Ett spelbolag har utlyst en belöning på 1 000 pund (13 000 kronor) till den som fångar Nessie på bild!

  Orkneyöarna har stora begränsningar när det gäller boende, men vi har lyckats och ska få uppleva platsen under ett antal dagar. Vi besöker Skara Brae med den bäst bevarade gruppen av förhistoriska hus, Maes Howe med den över 5 000-åriga kammargraven med sina graffiti-runor som korsfararna karvade på 1100-talet och inte minst Kirbuster Farm Museum som öppnades för allmänheten år 1986. Boka snabbt, antalet platser är begränsat!

  Skottland med Orkneyöarna, 7–14 september 2020

  Dag 1
  Buss väntar vid Edinburghs flygplats och tar oss till centrala Edinburgh. Efter en guidad promenad i stan, får vi en rundtur i Edinburghs slott. Incheckning och middag på vårt hotell.

  Dag 2
  Vi åker norrut genom Perthshire, in i högländerna. På Highland Folk Museum vandrar vi i en animerad miljö med skådespelare och lär oss hur förfäderna bodde, bearbetade marken och klädde sig. Incheckning på hotellet i Aviemore och en god middag väntar.

  Skottlands "hjärta": Edinburghs slott, är rest på 120 meter hög klippa.

  Dag 3
  Dags att leta sjöodjur! Vi får en guidad tur i ruinerna av Urquhart Castle, en fästningsborg vid sjön Loch Ness. Sedan åker vi vidare till Inverness, den forntida huvudstaden. Efter en guidad tur finns möjlighet till egna strövtåg innan vi återvänder till vårt hotell för middag.

  Dag 4
  Vi äter en lokal publunch innan vi går ombord på färjan från Scrabster till Stromness på Orkney. Vi får transport till vårt hotell och sedan möjlighet att bekanta oss med staden. Kvällen är fri för egna aktiviteter, kanske fish & chips till middag?

  Skara Brae – den neolitiska bosättningen är en av de bäst bevarade grupperna av förhistoriska hus i Västeuropa.

  Dag 5
  Dagen tillägnas det viktigaste som måste ses på Orkney. Programmets ordningsföljd styrs av väder, vind och bästa vilja, allt under ledning av vår kunniga guide. Skara Brae, den neolitiska bosättningen, är en av de bäst bevarade grupperna av förhistoriska hus i Västeuropa. Vi besöker också Maes Howe, en 5 000 år gammal kammargrav och Kirbuster Farm Museum. Vi återvänder till vårt hotell för middag.

  Dag 6
  Dagen fri att på egen hand hitta intressanta strövtåg eller vill du gå på stadsrundvandring med vår guide i Kirkwall? Från hamnen går vi genom staden till Royal Burgh of Kirkwall. Vi besöker också katedralen S:t Magnus. Kvällen lämnar vi fri så du får njuta av Orkney efter eget tycke och smak.

  Den som har lust följer med på en stadsrundvandring i Kirkwall. Besök i S:t Magnus-katedralen står på programmet.

  Dag 7
  Dags att packa och gå ombord på färjan från Orkneyöarna till Scrabster och fortsätta resan mot Perth. Vi reser genom Cairngorms National Park, gör ett stopp i Pitlochry som är en charmig by i Highland med elegant viktoriansk arkitektur. Tillåter tiden kommer vi att se dammen och laxtrappan. Vi checkar in på vårt hotell och äter gemensam avslutningsmiddag.

  Dag 8
  Hemresa. Efter frukost tar bussen oss till Edinburgh flygplats.

  Ring of Bordgar på Orkney.

   

  "Vi på Hemmets Journal följer utvecklingen noggrant gällande COVID-19 (coronavirus) och vi kommer att vidta åtgärder utifrån myndigheternas rekommendationer vad gäller resandet till olika resmål. Denna resa planeras att genomföras till dess att andra direktiv ges. Har du frågor kring avbokningsvillkor, är du varmt välkommen att kontakta researrangören direkt."

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!