• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Följ med till Holland och njut av vårens blomsterprakt!

  Holland är ett litet land men har ett rikt utbud av upplevelser. Vi möts av prunkande blomsterprakt, eleganta slott, väderkvarnar och Amsterdams säregna kanaler och vackra hus. Den som älskar shopping kommer också att få sitt lystmäte.

  Följ med till Holland och njut av vårens blomsterprakt!

  På våren slår det holländska landskapet ut i ett vajande hav av färgsprakande blommor. Vi får möjlighet att besöka blomsterprakten i parken Keukenhof och njuta av liljor, hyacinter, narcisser och massor av tulpaner.

  Att sysselsätta sig i Amsterdam är ingen svår uppgift. Amsterdam är en av Europas mest välkomnande städer och den känns småskalig och intim trots att det är en dynamisk och myllrande världsstad.

  Kanalerna ger Amsterdam dess speciella stämning och här finns faktiskt fler kanaler än i Venedig. En av kvällarna färdas vi med båt längs de upplysta kanalerna, vilka kantas av ståtliga köpmanshus från 1600-talet.

  Staden har flera museer i världsklass med konst från landets stora mästare Rembrandt och van Gogh, men även ett husbåtsmuseum och ett museum helt ägnat åt handväskor. Anne Franks hus är också värt ett besök. För den shoppingsugne finns det mängder av olika butiker att botanisera bland, allt från stora varuhus till små unika butiker med inhemsk design. Welkom in Nederland!

  Amsterdam har den största gamla stan av alla Europas huvudstäder.

  Dag 1

  Stockholm/Köpenhamn–Amsterdam.
  Vår reseledare möter upp på flygplatsen och transferbussen tar oss till hotellet Courtyard by Marriott Atlas Arena.

  Dag 2–4

  Amsterdam.

  Dag 5

  Amsterdam–Stockholm/Köpenhamn.
  Vårt holländska äventyr börjar närma sig sitt slut för den här gången. På flygplatsen tar vi adjö av vår reseledare och våra medresenärer.

  Våra utflykter:

  Stadsrundtur, halvdag

  Under vår rundtur, som till stor del genomförs till fots, får vi uppleva Amsterdams smala kanalkantade gator och ståtliga byggnader från olika tidsepoker. Vår reseledare berättar om stadens spännande historia och kulturarv.

  Amsterdam har en spännande historia och rikt kulturarv.

  Kanaler i kvällsljus, kvällstur

  I kvällningen njuter vi av ost och vin ombord på en traditionell kanalbåt medan stadens ljus glittrar förbi.

  I Amsterdam finns det fler kanaler än i Venedig!

  Keukenhof, heldag

  Keukenhof är floristernas paradis och här är det svårt att se sig mätt på den blomsterprakt som fyller stora fält med sin färgrikedom. Inträde ingår.

  I parken Keukenhof kommer sju miljoner lökar att blomma till våren.

  Lantliga Holland, halvdag

  I utkanten av Amsterdam finner vi Zaanse Schans, ett bebott friluftsmuseum som ger oss chans att uppleva hur livet tedde sig i Holland på 1600- och 1700-talen. Vi får bekantar oss närmare med de traditionella näringarna ystning och träskotillverkning. Möjlighet ges också att bland annat besöka en väderkvarn.

  Zaanse Schans är ett bebott friluftsmuseum där vi bland annat får bekanta oss med ystning och träskotillverkning.

  Rijsttafel, kvällstur

  En kväll avnjuter vi en färgstark måltid på en indonesisk restaurang. Som kolonisatörer av det som i dag är Indonesien tog holländarna med sig det bästa i matväg hem. Utflykten inkluderar middag med dryck.

  Amsterdam - en myllrande världsstad med spännande kulturhistoria.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!