• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Sommarshow i Tatton park

  Inget är som en prunkande brittisk sommar bland Cheshires böljande kullar. Vi reser med Sveriges trädgårdslady framför andra, Gunnel Carlson, till trädgårdar som står i sitt finaste flor med en engelsk trädgårdsfest utöver det vanliga!

  Sommarshow i Tatton park
  ”En av höjdpunkterna på resan är såklart trädgårdsmässan Tatton Park Garden Show som firar 20-års-jubileum i år. Den har växt år från år och är känt som platsen där nya okända trädgårdsdesigners slår igenom.

  Chester, en av Englands äldsta städer, blir vår utgångspunkt på resan. I regionen finns de mest kända, färgstarka och unika trädgårdarna. På resan väntar en dag av upplevelser på Royal Horticultural Societys fina trädgårdsmässa Tatton Park Garden Show. Herresätet Tatton Park med 400 hektar park, hjortbestånd och 20 hektar trädgård härbärgerar den älskade trädgårdsfesten som har 20-års-jubileum i år! På Tatton Park visas den årliga Blomsterbäddstävlingen och vi ser en stor mängd designerträdgårdar och inspirationsträdgårdar. Tatton Park har blivit känt som platsen där nya okända trädgårdsdesigners slår igenom. Vi besöker dessutom bland annat Abbeywoods prärieplantering med färg- och formstarka gräs och perenner och Adlington Great Hall som omges av en nedsänkt trädgård med rosor och en 1600-talsträdgård som slingrar längs ån. Arley Hall har landets äldsta trädgård med formellt klippta idegran och buxbomskapelser. Den viktorianske växtsamlaren James Bateman skapade sitt Biddulph Grange med en imponerande samling växter ordnade efter världsdelen de kom från. Allt i trevligt och kunnigt sällskap av Gunnel Carlson med sin mångåriga erfarenhet av trädgård och design.

  Den kunniga trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson är din expertciceron på resan.

  Dag 1

  Buss tar oss från flygplatsen till klassiska Macdonalds Blossom Hotel i Chester. Gemensam middag på hotellet. 

  Dag 2

  Besök på Abbeywood. Här njuter vi av höga gräs och solhattar, det som i folkmun benämns prärieplanteringar. Vi besöker också Arts & Crafts-hemmet Peover Hall med dess färgkoordinerade trädgårdsrum och en ovanlig, dold trädgårdsteater. Adlington Hall är omgiven av en nedsänkt trädgård med buxbom och lavendel, en idegranslabyrint och en rosenplantering. Under kvällen återvänder vi till Chester och har kvällen till eget bruk.

  Dag 3

  Dagen ägnas helt åt Tatton Park och trädgårdsfesten. Alldeles i närheten ligger den lilla marknadsstaden Knutsford, här anordnas Royal Horticultural Flower Show.

  Vi besöker den lilla trädgården Wollerton Hall känd för sina många arter salvia och många trädgårdsrum.

  Dag 4

  Förmiddagen tillbringas på parkanläggningen Arley Hall. Gemensam lunch på The Gardeners Kitchen. Resten av eftermiddagen samt kvällen i Chester på egen hand. Upptäck den svart- och vitrandiga arkitekturen, de smala gatorna och Eastgateklockan.

   

  Dag 5

  På Biddulph Grange ger vi oss ut på en hortikulturell resa jorden runt. Trädgården är arrangerad i geografiska teman som Kina, Egypten och Italien. Vi besöker också Henbury Hall där vi strosar i en böljande park med två sjöar, broar och uppvuxna praktfulla träd och buskar som kamelia, magnolia och rhododendron. Gemensam avskedsmiddag.

   

  I den lilla marknadsstaden Knutsford, anordnas Royal Horticultural Flower Show

  Dag 6

  Wollerton Old Hall, en liten trädgård med många trädgårdsrum kring ett timrat 1500-talshus med klätterrosor, klematis, dagliljor, röllika, solros och dahlior. Också känt för sina många arter salvia, i plantskolan kan man köpa många av trädgårdens plantor. I trädgården finns 125 olika varianter av klematis, 85 varianter av salvia och 65 olika sorters dahlior. Gemensam lunch.Vårt sista trädgårdsbesök går till trädgårdsparken Trentham Hall, en av de största och mest uppseendeväckande planteringarna i Europa. Rosenplanteringarna, med rosor av den nyss bortgångne engelska rosenkungen David Austin, kompletteras av den holländske trädgårdsdesignern Piet Oudolfsfloder av vajande höga gräs och färgstarka perennplanteringar. Tid för lunch på egen hand under dagen. Härifrån reser vi till flygplatsen för hemresan.

   

  RESFAKTA

  Reslängd: 6 dagar

  Avresa: 16 juli 2019

  Hemresa: 21 juli 2019

  Avreseflygplatser: Arlanda

  Pris: 18.990 :- per person i dubbelrum

  Researrangör: FAVORIT Kultur och Temaresor AB

  Valuta: Brittiska Pund

   

   

  I priset ingår:

  • Flyg Stockholm – Manchester, via Köpenhamn samt Manchester – Stockholm direkt, flygavgifter, transporter, skatt.
  • Visningar och entréer enligt program.
  • 5 nätter på fyrstjärnigt, centralt beläget hotell.
  • 5 frukostar, 2 luncher, 2 middagar.
  • Entré till Tatton Park Garden Show.
  • Svensktalande expertciceron.

  Tillägg:

  Enkelrumstillägg: 4.990:-

  Boka så här:

  Ring 08-660 1800 eller via mejl: info@favoritresor.se

  Du hittar mer information och övriga resevillkor på hemsidan: www.favoritresor.se

  Leder i bra kondition och vana att promenera på ojämnt trädgårdsunderlag med trappor under flera dagar i sträck är grunden för en fin reseupplevelse.

  Vi reserverar oss för eventuella program-, pris-, valuta- och tidtabellsändringar utanför vår kontrollmed hänvisning till gällande reselag. Ditt namn i bokningen ska överensstämma med stavningen i ditt pass. Det krävs minst 25 deltagare för att resan ska genomföras.

   

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!