• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Långhelg i Kungliga London

  Det är bara att erkänna: Storbritanniens kungahus är helt enkelt lite kungligare än de andra. Följ med på en intensiv, kunglig kunskapsresa till det majestätiska London!

  Långhelg i Kungliga London
  Följ med på en resa i drottning Elizabeths fotspår!

  Hennes Majestät drottning Elizabeth II, av Guds nåde drottning av det Förenade konungariket Storbritannien, Nordirland, Kanada, Australien, Nya Zeeland och tolv andra länder är hon utan tvekan drottningarnas drottning. Och inte bara det. Hon har blivit en modern ikon som tolkats på film av Helen Mirren i "The Queen" och också blivit tv-dramatik i "The Crown". Den 21 april 2019 fyller drottning Elizabeth II 93 år. Då har hon regerat sina länder i 67 år med maken prins Philip vid sin sida. Drottningen har befunnit sig i centrum av världspolitiken ända sedan andra världskrigets utbrott, fram till dagens utmaning med Brexit och allting däremellan. En del familjeskandaler men också stor glädje med barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

   I september tillbringar vi några dagar i London där vi bor bekvämt på mellanklasshotellet Lancaster Gate Hyde Park. På resan följer vi i drottningens fotspår, besöker hennes palats och salar, ser kronjuvelerna, studerar företrädarnas historia, dricker afternoon-tea på Kensington Gardens orangeri samt följer Londons utveckling som kunglig huvudstad från Vilhelm Erövraren och framåt. Allt under kunnig ledning av vår omtyckte ciceron Mats Sandberg.

  Kungliga Magasinets Chefredaktör Roger följer med på resan!

  Dag 1

  Vi anländer till London Heathrow Terminal 2, som passande nog bär namnet "The Queen's Terminal" och startar med ett besök på Kensington Palace. Det är 200 år sedan drottning Victoria föddes och det firas med en specialutställning.Diana, prinsessa av Wales, hade också Kensington som hem fram till sin död 1997. Idag finns en specialutställning med ett urval av hennes klänningar. Drottning Anne lät bygga ett orangeri 1704. Här får vi Afternoon Tea. På kvällen blir det föredrag om Londons kungliga historia, innan vi äter välkomstmiddag.

  Vi besöker drottningens favoritresidens och weekendställe Windsor Castle

  Dag 2

  Drottning Elizabeth II introducerade den kungliga promenaden – "the royal walkabout" – som ett sätt att möta undersåtarna. Idag gör vi en kunglig promenad, vi börjar vid Trafalgar Square och går längs Whitehall till Horse Guard's Parade. Via St James's Park passerar vi Marlborough House innan vi når St James's Palace. Green Park är en av parkerna varifrån det skjuts kunglig salut vid speciella kungliga högtider. Här äter vi picknick innan vi beger oss till Buckingham Palace. Sedan 1992 har drottningen öppnat Buckingham Palace i augusti och september varje år medan hon själv är på semester i Skottland, för att dra in intäkter till renovering. Vi ser State Rooms och The Royal Collection och drottningens vagnpark. Därefter promenerar vi vidare genom Mayfair, ett av Londons mest välbeställda områden. Kvällen ledig för middag på egen hand.

  Vi gör ett guidat besök i kungliga krönings- och bröllopskyrkan Westminster Abbey. Shutterstock

  Dag 3

  Vi börjar med ett guidat besök i Westminster Abbey, den kungliga krönings- och bröllopskyrkan. Sedan tar vi flodbåt på Themsen från Westminster till Towern. Lunch på egen hand. Därefter väntar en guidad tur av den kungliga borgen. Här förvaras Storbritanniens kronjuveler och vi får även höra livshistorierna om de olyckliga kungligheter som mötte sitt öde innanför de höga murarna. Gemensam avslutningsmiddag.

  Dag 4

  Vi beger oss till Windsor Castle, drottning Elizabeths favoritresidens och weekendställe, väster om London. Slottet används ofta för banketter och kunglig representation. Vi tar en tur på slottet och St George's Chapel. Det finns tid för lunch på egen hand i Windsor innan vi beger oss åter till Heathrow för hemresa.

  Big Ben. 96 meter hög tornar Londons kanske kändaste landmärke upp sig vid Temsen. Shutterstock

  RESFAKTA

  Reslängd: 4 dagar
  Avresa: 12 september 2019
  Hemresa: 15 september 2019
  Avreseflygplatser: Arlanda
  Pris: 19.850:- per person i dubbelrum
  Researrangör: Historiska Resor – en del av FAVORIT Kultur och temaresor AB
  Valuta: Brittiska Pund

  I priset ingår:

  • Direktflyg Stockholm – London Heathrow t/r inkl. flygavgifter, transporter och skatter.
  • Visningar och entréer enligt program.
  • 3 nätter på mellanklasshotell med del i dubbelrum.
  • 3 frukostar, 1 picknick-lunch, 2 middagar, 1 afternoon-tea.
  • Svensk ciceron.
  • Licensierad Blue Badgeguide.
  • Dricks till chaufför.

  Tillägg:

   

  Avbeställningsskydd: kan tecknas hos ERV Reseförsäkringar på: www.erv.se

  Reseförsäkring som komplement till hemförsäkringen 325 :-

  Enkelrumstillägg: 3.990:-

   

  Boka så här:

  Ring 08-545 95 220 eller boka via mejl: homeros@historiskaresor.se

  Du hittar mer information och övriga resevillkor på hemsidan: www.historiskaresor.se

  Resan kräver normal grundkondition och fungerande leder för att kunna njuta avresans stadspromenader och visningar.

   

  Vi reserverar oss för eventuella program-, pris-, valuta- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll och hänvisar till gällande reselag. Ditt namn i bokningen ska överensstämma med stavningen i ditt pass. Det krävs minst 21 deltagare för att resan ska genomföras. Representant följer med vid 25 deltagare. 

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!