• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Prag - favorit i repris för sensationellt pris!

  I Prag finns något för alla smaker. Samla vänner och bekanta och res iväg tillsammans i våra bekväma helturistbussar på en oemotståndlig weekendresa i höst, dessutom till sensationellt pris!

  Prag - favorit i repris för sensationellt pris!
  Prag brukar utnämnas till en av världens vackraste städer

  Prag är en av Europas i särklass mest älskade städer och det är inte svårt att förstå varför. Vare sig det är kultur, historia, shopping eller mat & dryck som intresserar dig, så hittar du vad du söker. Shoppingutbudet håller hög internationell klass och prisnivån är fortfarande gynnsam. Kanske passar du på att göra alla julklappsinköp på en gång inför den stundande helgen? Prova det tjeckiska köket och nationalrätten knödel, med en kall Staropramen- landets kända, goda öl. Vi genomför flera olika utflykter. Följ med på stadsrundturen i buss och till fots i den gamla stadskärnan. Vi besöker exempelvis borgområdet med St Vituskatedralen, Karlsbron och Rådhuset. Kanske väljer du också att följa med på en kvällsutflykt med båttur på Moldau, med middag medan skymningen sänker sig? Utflykten "Tjeckisk afton" med besök på en av alla kända ölstugor är en succé, både mat och dryck ingår. Utflykten till Urquell bryggeri är också populär. Notera att utflykterna, förutom stadsrundturen, inte ingår i grundpriset. Anmälan sker samtidigt som bokning av resan, dock senast en månad innan avresa. Vill du hellre utforska staden själv, så går det såklart utmärkt det också!

  De vackra husfasaderna i Gamla staden imponerar.

  Resan dag-för-dag

  Dag 1

  Resan inleds i Sverige tidig morgon med att våra bussar startar upp en bit upp i västra Götaland, Småland respektive Blekinge (se vår hemsida för påstigningsorter utmed vägen söderut). I Malmö stannar vi till för individuell frukost på Öresundsterminalen innan brofärden över sundet till Danmark. I Gedser väntar färjan till Rostock. Under överfarten får vi möjlighet att äta lunch och sedan fortsätter vi förbi Berlin söderut mot Dresden. Framåt kvällen görs uppehåll för middag i Tyskland och därefter har vi bara ett par timmars färd kvar. Sent på kvällen anländer vi till Prag och tar in på välrenommerade och populära Hotel Olympik.

  Karlsbron får ett besök vid vår stadsrundvandring.

  Dag 2-3: Framför oss väntar nu härliga upplevelser i en av Europas mest älskade städer. Du kan slå dig ner vid någon av alla inbjudande uteserveringar i Gamla staden och se världen passera förbi. Kanske strosar du omkring och tar det som det kommer, stannar till och lyssnar på någon gatumusikant en stund, många av dem är riktigt skickliga! Promenera längs Moldau och följ de vita svanarnas flykt över vattnet. Den mer än 650 år gamla Karlsbron visar alltid upp ett vimmel av människor. Kvarteren i det gamla ghettot ligger intill Gamla stadens torg, där det astronomiska uret och rådhuset finns att beskåda. En bit åt andra hållet ligger Václavplatsen, det pulserande navet i den Nya staden. Shoppingutbudet håller hög internationell klass och fortfarande är prisnivån tillfredsställande låg. Kompositören Tjajkovskij lär ha sagt "Det är en stund av fullkomlig lycka att vara i denna stad". Låt oss ta reda på om han hade rätt!

  Floden Moldau, eller Vltava som den heter på tjeckiska, flyter genom Prag.

  Dag 4

  Det med vemod vi lämnar staden det är så lätt att förälska sig i. Vi lämnar tidigt på morgonen, och stannar för frukost + lunch på vägen. Under kvällen når vi åter svensk mark, och resan mot hemorten fortsätter efter ett stopp vid Öresundsterminalen.

   

  Så här anmäler du dig:

  Ring Ölvemarks Holiday 040-668 05 00 eller www.olvemarks.se/hemmetsjournal

  All information kring resan hittar du på hemsidan.

   

  RESFAKTA:

  Avresa: 14 november 2019

  Hemresa: 17 november 2019

  Direktresa från vald påstigningsort.

  Pris: 1.395:- per person i dubbelrum.

  Valuta: koruna (krona), förkortas Kč.

  Researrangör: Ölvemarks Holiday.

   

  I priset ingår:

  - Bussresa med påstigning på valfri ort från Göteborg, Borås, Jönköping, Växjö, Kalmar och angivna orter söder om dessa, t/r.

  - 3 nätter med del i dubbelrum på 4-stjärniga Hotel Olympik.

  - 2 frukostar.

  - Stadsrundtur i Prag.

  - Svensktalande reseledare från Ölvemarks Holiday.

  Tillägg:

  Enkelrumstillägg: 695:-

  Avbeställningsskydd: 130:-

  Reseförsäkring: 205:- som komplement till hemförsäkringen.

   

  Utflykter:

  Tjeckisk afton inklusive middag med dryck: 350:-

  Båttur på Moldau med middag: 350:-

  Pilsen med bryggeribesök på Urquell: 250:-

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!