• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Longstay: Algarvekusten

  Varmt välkomna till en härlig 15-dagars resa till portugisisk sol, värme och många intressanta upplevelser.

   

  Södra Portugal, och Algarvekusten i synnerhet, är en omtyckt destination med skönt klimat och ett rikligt utbud av natur, historia och kultur. Ett idealiskt resmål när höstkylan och de kalla vindarna sveper in på våra nordliga breddgrader.

  Under två veckor bor vi på ett bekvämt semesterhotell i populära Albufeira med promenadavstånd till såväl centrum som strand. Tillsammans upptäcker vi Algarveregionen i ett rofyllt tempo. Resan innehåller fem utflykter som samtliga ingår i resans pris. Dessa ligger jämnt fördelade under resan. Dessutom ingår halvpension under hela resan.

  Dag 1, lördag: Portugal hägrar

  Flyg till Faro: Vi tar flyget till Portugals sydspets och landar på Faros flygplats. Här väntar Scandoramaguiden och transferbussen som tar oss till Santa Eulalia Hotel Apartamento & Spa i Albufeira, ca 5 mil. I början av resan samlas vi för en gemensam välkomstmiddag.

  Dag 2-14, söndag - fredag: Smäktande Algarvekusten

  Albufeira: Under två veckor kommer vi tillsammans att åka på fem intressanta och innehållsrika utflykter i olika riktningar från Albufeira, som ger utmärkta möjligheter att upptäcka regionen. Den natursköna Algarvekusten har en lång och spännande historia som vi kommer lära oss mer om under våra utflykter. I väst ligger Kap St. Vincent, känt som världens ände, och härifrån till den spanska gränsen i öst ligger fiskebyar och större turistorter som på ett pärlband. Albufeira är en vacker stad med vitkalkade hus och smala gator. Atmosfären inbjuder till sköna promenader både i den lilla staden och vid stranden. Här finns också en mysig fiskehamn med färgglada båtar. Hotellets pool och utomhusterrass blir säkerligen också populära tillhåll under de lediga dagarna. Den sista kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag.

  Dag 15, lördag: Hemåt efter härliga dagar

  Flyg från Faro: Efter en sista portugisisk frukost beger vi oss mot flygplatsen, ca 5 mil, för hemresa.   

  Pris: 11 995 kr

  I priset ingår

  • Flygresa till Faro t/r
  • Flygskatter och flygplatsavgifter
  • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
  • Utflykter i inhemsk helturistbuss
  • 14 övernattningar i dubbelrum
  • 14 frukostar (dag 2 - 15)
  • Välkomstmiddag samt avskedsmiddag
  • Scandoramaguide
  • Utflykt: Huvudorten Faro & charmiga byar
  • Utflykt: Alte & den berömda korkvägen
  • Utflykt: Västra Algarve - världens ände
  • Utflykt: Moriska Silves & bergsområdet Serra de Monchique
  • Utflykt: Keramik - Nossa Senhora da Rocha - Carvoeiro - vinprovning 

   

  Utflykter:

  Huvudorten Faro & charmiga sydportugisiska byar                     

  I dag ska vi besöka Faro, Algarves huvudort. Vi utforskar de allra äldsta delarna av staden och besöker katedralen. Vi åker sedan till Olhão, en liten by med en av regionens viktigaste fiskehamnar och en speciell kubliknande bebyggelse med hus där taken ersatts av platta takterrasser som använts för att torka fisk. Vi ser kyrkan, Olhãos första stenbyggnad, uppförd mellan 1698 och 1715 tack vare bidrag från de lokala fiskarna. Det blir också ett färgstarkt marknadsbesök med färsk fisk direkt från havet, färska grönsaker och frukt från regionens inland. Vi fortsätter till den vackra lilla staden Tavira, känd som Algarves Venedig, som sträcker sig längs stranden av floden Gilão.
  Ingår i resans pris.

  Alte & den berömda korkvägen                                

  Vi besöker den pittoreska lilla bergsbyn Alte och tar en promenad i de blomsterprydda gränderna. Efter detta besök fortsätter vi till Loulé som är känd för sitt hantverk. Vi besöker den populära marknaden och den vackra kyrkan São Lourenço. Vi fortsätter till Sao Brás de Alportel där den berömda korkvägen startar. Här besöker vi en korkfabrik med plantage och utställning där vi får lära oss mer om framställningsprocessen och korkens användningsområden, i allt från matlagning till kläder och accessoarer. Dagen avslutar vi i Estoi där vi besöker en romantisk liten trädgård tillhörande ett gammalt palats.
  Ingår i resans pris.

  Västra Algarve - världens ände

  Vi inleder dagen med ett besök i Lagos, där höjdpunkten är gamla stan med sina smala gator och kyrkor. Lagos långa historia återspeglas i många av de gamla byggnaderna, bl.a. på Slavmarknadsmuseet, en gång centrum för slavhandeln på Algarvekusten. Vi fortsätter därefter mot Sagres, den västligaste spetsen av Algarve. Höga klippor, öde stränder och en makalös utsikt väntar. I Kap St. Vincent, kallat världens ände då det ligger längst söderut i sydvästra Europa, ligger fyren som byggdes 1846 och har en av strålkastarna med störst räckvidd i hela Europa. Vi njuter sedan av det magnifika landskapet i Ponta da Piedade, kanske det vackraste i hela Algarve. Härifrån har vi en fenomenal utsikt över Atlanten och de världsberömda klippformationerna.
  Ingår i resans pris.

  Moriska Silves & bergsområdet Serra de Monchique

  I dag besöker vi bergsområdet Serra de Monchique med rik tropisk vegetation, bergsbyar och berömda varma källor. Vi börjar med det gamla moriska fästet Silves där vi besöker borgen från 1100-talet. Vi njuter av omgivningarna i Serra de Monchique-bergen, kända som Portugals trädgård. Vi avslutar med att besöka berget Foia, den högsta punkten i Algarve, där vi njuter av utsikten.
  Ingår i resans pris.

  Keramik - Nossa Senhora da Rocha - Carvoeiro - vinprovning                     

  En underbar uftlykt som inleds med ett besök i en butik som säljer keramik, mycket välkänd i trakten. Vi fortsätter sedan till Nossa Senhora da Rocha och tittar både på kapellet och beundrar utsikten. I Algar Seco får de som vill möjligheten att vandra bland klipporna. Efter en kortare promenad når vi Carvoeiro, en undangömd pärla där vi stannar för individuell lunch. Längre bort längs kusten besöker vi den kända fyren vid Alfanzina och det omkringliggande landskapet. Därefter får vi vår belöning i form av en vinprovning på en trevlig vingård i regionen. Vi besöker vinkällaren och provar tre olika viner.
  Ingår i resans pris.

   

  All information kring resan hittar du på hemsidan: www.scandorama.se/hemmetsjournal

  Boka så här: Ring Scandorama 040-600 00 00 eller www.scandorama.se/hemmetsjournal där samtliga läsarresor med Scandorama också finns presenterade.

   

   

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!