• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Madeira - Res med HJ

  Madeira är ett populärt och omtyckt turistmål man gärna återvänder till. Denna portugisiska ö utanför Marockos kust, lockar med storslagen natur och subtropiskt klimat.

  Madeira - Res med HJ

  Charmiga huvudstaden Funchal är känt för sin vackra arkitektur, hamnen, ljuvliga trädgårdar och såklart vinkällarna med det berömda Madeira-vinet. Förutom ett gediget utflyktsprogram med stadsrundtur, marknads- och flera trädgårdsbesök, kommer du ha gott om tid för egna aktiviteter under veckan. Kanske vill du besöka något av stadens museum eller den storslagna katedralen. Du kan ta en golf-runda eller gå en vandring, det finns fina leder som passar alla nivåer med oförglömliga vyer.

  Det portugisiska köket ska också nämnas. Restaurangerna ligger vägg i vägg och erbjuder också lokala specialiteter. Missa inte att smaka den goda djuphavsfisken Espada!

  Om du upplever att bananerna är väldigt goda men små, så beror det på att Madeira inte får exportera sina inhemska bananer längre eftersom de inte uppfyller EU-standard. Men på plats kan du äta så många du vill! Madeira har få naturliga stränder men det finns pool både inomhus och utomhus, på vårt hotell Alto Lido. Låt regnet smattra hemma i Sverige medan du förlänger sommaren i solen, bara 5 timmars flygresa bort. Boka snarast för att säkra din plats, sen är det bara att börja längta!

  Dag 1

  Flygresa från Stockholm till Funchal, Madeira. På flygplatsen väntar buss som tar oss till hotellet.

  Dag 2

  Efter frukost möter vår lokalguide för att ta oss på stadsrundtur i Funchal. Vi får se det bästa av vad staden har att erbjuda, som den lokala marknaden med regionala produkter. Det blir också ett besök på den Botaniska trädgården. Eftermiddagen är ledig för egna upptäckter eller skön avkoppling.

  Dag 3

  Halvdagsutflykt till Monte Palace Tropical Garden, står på programmet. Här får vi lära om banden mellan Portugal och Japan och beskåda över 150 handtillverkade kakelplattor som vävts in i trädgårdens design. Efter besöket kan de som vill och har förbokat (kostnad: 200:-) åka släde nerför sluttningarna. Det passar alla med en äventyrlig ådra, oavsett ålder! Buss väntar och tar alla tillbaka till hotellet. Eftermiddagen fri för egna aktiviteter.

  Dag 4

  Halvdagstur till norra sidan av ön och Garden of Indigenous Plants. Här får vi lära mer om inhemska växter. Därefter åker vi tillbaka mot Funchal och får en guidad tur i trädgården runt Bekmond Reid's Palace. Att vandra runt bland trädgårdens flora vid detta välkända hotell är en mäktig upplevelse.

  Dag 5

  En dag för egna aktiviteter. Ett dopp i poolen eller en utflykt? Fråga reseledaren om tips!

  Dag 6

  Heldagsutflykt. Vi stannar till vid Cabo Girão, Europas högsta havsklippa. Därefter kör vi via högplatån Paul da Serra innan vi når Porto Moniz, känt för sina behagliga lavabassänger. Det ges möjlighet att doppa sig för den som känner för det, vill man hellre flanera längs huvudgatan är också det en fröjd. Under dagen ingår även gemensam lunch.

  Dag 7

  Efter frukost åker vi på veckans sista heldagsutflykt, den går till Curral das Freiras – Nunnornas Dal, belägen i en undangömd liten by som ligger i hjärtat av ön mitt bland bergens dalgångar. Hit tog nunnorna sin tillflykt på 1500-talet undan de sjörövare som ofta gjorde räder på ön. Missa inte att smaka på någon av alla deras delikatesser gjorda på kastanj. På kvällen blir det avskedsmiddag med dansunderhållning.

  Dag 8

  Efter frukost är det dags att packa det sista och bege oss mot flygplatsen för avresan hemåt.


  RESFAKTA

  Avresa: 20 oktober 2018

  Hemresa: 27 oktober 2018

  Pris: 13.975:- :- per person i dubbelrum

  Researrangör: Rolfs Flyg & Buss

  Valuta: Euro

  Tidsskillnad: -1 timme från svensk tid

  Sista anmälningsdag: 31 juli 2018

  I priset ingår:

  * Flyg från Stockholm - Madeira t/r inkl. flygskatt, säkerhetsavgifter och transfer

  * 7 nätter med del i dubbelrum med halvpension, frukost och gemensam middag alla kvällar

  * Utflyktsprogram enligt program

  * Reseledare

  * Representant för Hemmets Journal vid mer än 25 bokningar

  Tillägg:

  Avbeställningsskydd
  Reseförsäkring
  Enkelrumstillägg 2.050 :-
  Måltidsdryck

   Boka så här:

  Ring Rolfs Flyg & Buss: 031-550000 eller mejl: info@rolfsbuss.se
  Nämn att det är en Hemmets Journal-resa vid bokningen.
  Vid bokningen får du övriga resevillkor, se annars: www.rolfsbuss.se

   Vi reserverar oss för eventuella program-, pris-, valuta- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll
 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!