• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Flodkryssa mellan Bukarest och Wien - Res med Hj

  Europas spännande historia, sprakande kulturer och häpnande natur följer oss på mycket nära håll när vi glider fram på vårt trivsamma hotell längs med Donaus stränder.

  Flodkryssa mellan Bukarest och Wien - Res med Hj

  Kryssningen mellan Bukarest i Rumänien och Wien i Österrike är en resa med många ansikten. Att bo ombord på en flodbåt är speciellt, det är en blandning av lyx och hemtrevnad. Restaurangen, baren och uppehållsrummet hittar du lätt och efter första middagen bär det av på ett elvadagars äventyr. Utanför kabinfönstret är det som en film av naturupplevelser och kluckandet av vågorna vaggar dig gott till sömns.

  Varje morgon innan du lämnar frukostbordet väljer du olika rätter till såväl lunch som middag. Fisk, kött eller vegetariska alternativ finns att tillgå, och olika val av dryckespaket går att köpa till. Annars beställer du vad du önskar och sätter upp det på hytten. Kaffe och te ingår under hela resan. Ombord finns också musikunderhållning och möjlighet till avkoppling. 

  Vi börjar i Bukarest, åker vidare till Vidin i Bulgarien. Belgrad och Novi Sad i Serbien har olika karaktär. Vi gör ett stopp i Osijek i Kroatien på vår väg till Budapest i Ungern. En mäktig sluss passeras innan vi når Bratislava i Slovakien och sista etappen mot Wien. Ett stort utbud av utflykter längs vägen finns som tillval, det finns något för alla på denna fantastiska reseupplevelse!

   

  RESFAKTA

  Avresa:  20 oktober 2018
  Hemresa: 30 oktober 2018
  Pris: 19.950:- per person, del i 2-bäddshytt
  Researrangör: Erlings Resor
  Resevaluta: Euro 

  I priset ingår:

  • Flyg t/r, skatter, avgifter, transfers
  • 10 övernattningar ombord på M/S River Navigator, del i 2-bäddshytt på Low Deck (alla hytter har fönster, dusch/wc, tv, luftkonditionering).
  • 10 frukostar, 10 luncher, 10 middagar, five o'clock tea, kvälls-snacks
  • Utflykter enligt programmet
  • Reseledare 
  • Representant från Hemmets Journal vid minst 25 resenärer 

  Tillägg:

  • Dricks tillkommer till lokala guider och personal ombord på båten. Räkna cirka €7 per resenär och dag.
  • Enkelhytt: 9 595:-
  • Hytt på Main Deck: 400:- per person (fler val av hytt finns, fråga vid bokningen)
  • Avbeställningsskydd
  • Reseförsäkring
  • Måltidsdrycker

   

  Boka så här:

  Erlings Resor 0346-19615 eller mejl:  info@erlingsresor.se

  Nämn att det är en Hemmets Journal-resa vid bokningen.

  Vi reserverar oss för eventuella program-, pris-, valuta- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

   

  RESAN:

  Dag 1

  Flyg från Kastrup /Arlanda via Wien till Bukarest. Buss möter för en rundtur innan vi beger oss mot flodbåten MS River Navigator.

  Dag 2

  Vidin i Bulgarien. Den som vill kan boka utflykt till Belogradchick. Stenformationen är över 200 miljoner år gammal och jämförs med Grand Canyon. För att komma högst upp krävs bra skor och grundkondition, den underbara utsikten är värt varenda steg. (€35)

  Dag 3

  Vi når Järnporten, den smalaste klyftan i Europa. Vi passerar genom slussarna med stor förundran. 

  Dag 4

  Ankommer Serbiens huvudstad Belgrad. Utflykt till Jarak där Teodor och hans familj har dukat upp serbisk mat med underhållning och egenbränd Slibovich. Efter middagen på båten blir det inhemsk folkdans.

  Dag 5

  Novi Sad, Serbiens näst största stad. Den välbevarade stadskärnan, rikt utbud av butiker och  livfullt nattliv ligger på gångavstånd från båten. Det går att tilläggs-beställa utflykt till Klostret Krusedol med efterföljande besök hos familjen Zivanovics där vi provsmakar vin från egen odling och gårdsproducerad honung. ( €35)

  Dag 6

  Vi lägger till i Osijek i Kroatien och gör en rundtur till fots.

  Dag 7

  Föredrag om Drottning Cicci och Habsburgska släkten, innan vi når Budapest. Vi upptäcker staden med buss: Fiskarbastionen, Kungliga palatset och saluhallen. Kvällen är fri för egna strövtåg medan båten ligger förtöjd. Ungersk afton går att tilläggs-beställa. ( €57) 

  Dag 8

  Dag för egna upptäckter eller välj en utflykt. Minnesmonumentet "Skorna" och "Hospital in the rock"- ett sjukhus placerat inuti berget (€35) är sevärt, eller utflykten till Pustan, det unika stäpplandskapet och besök på ungersk csárda med hästuppvisning (€55) 

  Dag 9

  Vi når Bratislava och gör en rundtur till fots med lokalguide och med ett litet tåg mellan borgen och floden.

  Dag 10

  Efter sista etappen kommer vi till Wien, sightseeing från bussen med Hundertwassers märkliga byggnader och Stefansdomens imponerande fasad. Lunch på båten. Under eftermiddagen erbjuds en utflykt till slottet Schönbrunn ( €35), på kvällen erbjuds klassisk Strauss-konsert ( €65).

  Dag 11

  Vi lämnar båten och flyger hem, från Wien.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!