• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Berlins Julmarknader - Res med Hj

  Berlin är platsen för livsnjutare. En spännande huvudstad och myllrande världsmetropol som glittrar och sprakar som mest vid juletid.

  Berlins Julmarknader - Res med Hj

  Söker du storstadsweekend och julmarknad i ett är svaret: Berlin! Det finns över 60 olika julmarknader spridda över olika stadsdelar, var och en med sin speciella karaktär. Staden fullkomligt sjuder av julstämning och här finns allt man kan önska sig.

  Doften av goda korvar, brända mandlar och stekta äpplen smeker doftsinnet medan du strosar omkring bland bodar och julpynt. Stanna till och ta en kopp varm choklad eller Glühwein och frossa i godsaker, hantverk och smycken.

  Under våra dagar i Berlin gör vi två utflykter. Första kvällen ser vi Berlin glittra i kvällslamporna och ett gemensamt restaurangbesök med god mat och dryck står på programmet. På den inspirerande och lärorika stadsrundturen dagen efter ger reseledaren oss en inblick i Berlins historia men också nutid.

  Till Berlin kan man återkomma hur många gånger som helst och ändå uppleva nya saker varje gång. Museum, kultur, historiska monument och ett rikt nattliv, staden lämnar ingen besviken. Du får gott om tid att upptäcka staden också på egen hand. Passa på att handla julklapparna kanske? Sevärdheterna ligger dessutom centralt, de flesta på gångavstånd.

  En perfekt start på julen!

  Dag 1

  Efter direktanslutning från en påstigningsplats nära hemorten möts vi på Öresundsterminalen utanför Malmö och sätter kurs mot resmålet Berlin. Via Öresundsbron och de danska öarna når vi färjeläget i Gedser och snart är vi i Rostock i Tyskland. Efter några timmar med trevlig guidning är vi framme vid vårt hotell under seneftermiddagen. Vi checkar in och därefter börjar programmet direkt. Reseledaren tar med oss på en första introduktion till Berlin. Att uppleva stan på kvällen eller på dagen är som att se två olika ansikten. Vi beger oss kvällstid till den historiska julmarknaden vid Gendarmenmarkt och andas in lite julstämning vid ett av stadens vackraste torg. Kvällen avslutas med ett trevligt restaurangbesök.

  Dag 2 

  Njut en härlig tysk hotellfrukost och förbered dig på en dag av upplevelser. Idag blir det stadsrundtur i Berlin där vi besöker stadens mest välkända platser och historiska minnesmärken. Turen avslutas vid den berömda julmarknaden vid Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche.

  Dag 3

  En dag för egna julmarknadsbesök eller tid för kulturella upplevelser. Fråga reseledaren om tips!

  Dag 4

  Efter en god frukost är det dags att lämna världsmetropolen för den här gången. Vi stannar till för lunch innan vi tar oss till Puttgarden och färjan till Rödby i Danmark. Vi ankommer Malmö och Öresundsterminalen på kvällen, och sen återstår bara en sista etapp med buss mot hemorten.

  RESFAKTA:

  Avresa: 13 december 2018

  Hemresa: 16 december 2018

  Pris: 2.995:- per person i delat dubbelrum

  Researrangör: Ölvemarks Holiday

  Valuta: Euro

   

  I priset ingår:

  • Bussresa med påstigning på valfri ort:Göteborg, Jönköping, Växjö, Kalmar och orter söder om dessa (fråga vid bokningen).
  • 3 nätter med del i dubbelrum på Hotel Ivbergs Premium
  • 3 frukostar
  • Utflykt: Se Berlin glittra inklusive middag med dryck
  • Utflykt: Stadsrundtur i Berlin
  • Svensktalande reseledare från Ölvemarks Holiday

  Tillägg:

  Enkelrumstillägg: 995 :-

  Boka så här:

  Ring Ölvemarks Holiday tel. 040-6680500 eller via hemsidan www.olvemarks.se/hemmetsjournal
  Nämn att det är en Hemmets Journal-resa vid bokningen.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!