• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Upplev två av Kinas mest spännande städer

  Avresa 24 november 2017. Följ med på en resa till två av Kinas mest spännande städer i ett land som aldrig lämnar sina besökare oberörda. Världsmetropolen Shanghai med kontrasten av skyskrapor, klassisk kinesisk arkitektur och vackra koloniala kvarter. Och Xian, Kinas forna huvudstad under mer än tusen år, med den mytomspunna Terrakottaarmén.

  Upplev två av Kinas mest spännande städer

  Besök en av världens största städer. Ett av världens viktigaste finanscentra med världens största containerhamn. Knappt 20 miljoner invånare om man inte räknar in förorterna. Shanghai måste upplevas minst en gång i livet. Vi går längs The Bund, paradgatan längs Huangpufloden. Vi åker upp i en av Kinas högsta skyskrapor. Vi besöker trendiga Tianzifang i franska koncessionen där man skulle kunna strosa runt i all oändlighet. Sidenproduktionen har alltid varit en betydande exportkälla. Vi besöker en sidenbutik där vi får veta hur sidenframställningen går till. Den vackra Yu-trädgården har anor från 1500-talet och är en oas mitt i den stora staden.

  I närheten av staden Xian upptäckte några bönder ett märkligt fynd på 1970-talet. Mer än 8000 krigare i naturlig storlek, från år 200 f Kr. Under besöket får vi se en film om armén och titta på dem på nära håll. Vill du på programfri tid boka tillvalspaket med matlagningskurs och vattenstaden Tongli, finns möjlighet till det. Annars gör du egna strövtåg eller åker på shoppingtur till någon marknad. Det finns något för alla, fråga guiden om tips!

  Shanghai är en världsmetropol med en blandning av glittrande skyskrapor och klassisk kinesisk arkitektur.

  Dag 1

  Avresa från Arlanda/Kastrup med SAS.


  Dag 2

  Vår guide möter på flygplatsen. Höghastighetståget Maglev train tar oss till de centrala delarna av Shanghai på bara några minuter, och vi börjar med att åka upp i skyskrapan Shanghai world financial center. Efter gemensam lunch besöker vi The Bund, den kända paradgatan längs Huangpufloden. Incheckning på vårt hotell och välkomstmiddag.


  Dag 3

  Vi upplever Shanghai med en promenad i den gamla stadsdelen China Town och den intilliggande Yu-trädgården med sina vackra paviljonger, broar och guldfiskdammar. Efter lunch fortsätter vi till Tianzifang med lokala designbutiker och konstgallerier. Vi besöker en sidenbutik och får en introduktion om sidenframställning. Gemensam middag och akrobatikshow på kvällen.


  Dag 4

  Programfri dag. Gå upp tidigt för att se Shanghaiborna utföra morgongymnastik i någon park, besök Shanghai museum eller åk till den stora shoppinggatan Nanjing Road.
  Eller tillvalspaketet: vattenstaden Tongli, som också kallas Österns Venedig. Strosa på de smala gatorna, ta en tur på kanalen eller besök ett tehus. Guiden tar oss också till Tuisiträdgården som är upptaget på Unescos världsarvslista. Lunch ingår på utflykten.


  Dag 5

  Vi checkar ut på morgonen, men det går bra att lämna väskan på hotellet och bara ta med en övernattningsväska. Vi flyger till forna huvudstaden Xian. Vid stadsrundturen ser vi klocktornet i trä och det buddistiska templet Vildgåspagodan från 700-talet. Lunch innan vi checkar in på hotellet, gemensam middag på kvällen.


  Dag 6

  Dags för ytterligare en höjdpunkt: Terrakottaarmén – världens mäktigaste arkeologiska fynd. Vi gör också ett besök på en matt-fabrik och ser hur man skapar handknutna silkesmattor. Gemensam lunch, innan flyget tillbaka till Shanghai. Kvällen är programfri.


  Dag 7

  Vår sista dag är programfri för egna upptäckter eller shopping. Prova kinesisk fotmassage eller en kryssning på Huangpu-floden. Som tillvalspaket går det att välja en matlagningskurs där vi lär oss laga dumplings. Vi besöker då först en matmarknad och lagar sen vår lunch för dagen. Gemensam avslutningsmiddag.


  Dag 8

  Transfer till flygplatsen för hemfärd.

  Yu-trädgården med sina vackra paviljonger och guldfiskdammar har anor från 1500-talet och är en oas mitt i storstaden Shanghai.

  Vackert hantverk finns att köpa på någon av stans alla marknader.

  I Shanghai finns också gamla bevarade stadsdelar.

  Vi går längs The Bund, paradgatan längs Huangpufloden.

  Terrakottaarmén i Xian.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!