• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Kryssa på Donau - upplev Wien, Budapest och Bratislava!

  Avresa 25 september 2017. Vi bor bekvämt på en fyrstjärnig flodkryssare på vår veckolånga kryssning på Europas moderflod Donau. I den vackra Wachaudalen ser vi riddarborgar, vingårdar och pittoreska byar. Vi besöker tre historiskt intressanta huvudstäder på denna fullmatade resa!

  Kryssa på Donau - upplev Wien, Budapest och Bratislava!

  Floden Donau med sina 300 mil är mer än bara en vattenpassage. I århundranden har Donau varit en viktig farled eftersom den passerar tio länder på sin väg genom Europa. Floden erbjuder ett varierande landskap med slingrande raviner, idylliska vingårdar och omgivande städer och byar. Att området alltid varit en stor inspirationskälla för otaliga konstnärer, författare och kompositörer, är inte svårt att förstå.

  Wien grundades av romarna och visar upp en enastående arkitektonisk variation med många kulturskatter.
  Budapest, med sina båda stadsdelar Buda och Pest, ligger på varsin sida om Donau. Staden är känd för sina boulevarder och också för sina badhus med termalvatten.

  Bratislava är Slovakiens charmiga huvudstad. Den har tidigare tillhört såväl Ungern som Österrike och Tjeckoslovakien. Det förklarar stadens brokiga blandning av tyska, österrikiska, ungerska och slovakiska influenser.

  Förutom huvudstäderna lär vi känna de välbevarade medeltidsstäderna Passau och Dürnstein. Ombord på fartyget finns allt för din bekvämlighet: bar, restaurang, gym, bibliotek och soldäck med solstolar.

  Välkomna hösten med en njutningsfull resa!

  Wachaudalen bjuder på många oförglömliga synintryck.

  Dag 1

  Flyg till München. Buss möter på flygplatsen och tar oss till Passau för guidad sight-seeing, innan vi går ombord på M/S Select Explorer. Välkomstdrink och middag ombord.

   

  Dag 2

  Vi ankommer till Melk i Wachaudalen, som i mer än tusen år varit andligt och kulturellt centrum. Tillvalsutflykt till klostret Stift Melk, ett av Europas bäst välbevarade byggnadsverk från barocken, för den som önskar. Efter lunch sätter fartyget kurs mot Wien genom Wachaudalen, där de välkända Riesling-vinerna produceras. Det är den sträcka i dalen som räknas till Donaus vackraste. Wienerklassiker på Hofburg Palace på kvällen, som tillval.


  Dag 3

  Stadsrundtur i Wien med paradgatan Ringen, operan, parlamentet, stadshuset och Hofburg. Vi fortsätter sedan till fots längs "Graben" som en av stadens mest kända gator i de gamla kvarteren med vacker arkitektur. Turen avslutas vid S:t Stefanskyrkan och sedan ges tid för egna upptäckter. På eftermiddagen erbjuds en tillvalsutflykt till sommarslottet Schönbrunn.


  Dag 4

  Stadsrundtur i Ungerns huvudstad Budapest, med smeknamnet "Donaus drottning". Vi får se de mest kända sevärdheterna i de båda stadsdelarna Buda och Pest under vår stadsrundtur och inte att förglömma; den fantastiska utsikten över staden och Donau, från Fiskarbastionen.


  Dag 5

  Förmiddagen är fri för egna strövtåg i Budapest, kanske ett Spa-besök? Eller följ med på tillvalsutflykten till Lazar Lovas Pustan med en enastående hästuppvisning och provsmakning av lokala specialiteter.


  Dag 6

  Bratislava, som vi utforskar från ett mini-tåg. Vi ser klassiska kulturskatter och moderna landmärken som S:t Martinskyrkan, stadsmuren, katedralen och presidentpalatset. Sight-seeingen fortsätter sedan till fots på stadens slingrande gator. Det ges också tid att strosa omkring på egen hand.


  Dag 7

  Dürnstein på egen hand. Eller tillvalsutflykt till slottsstaden Dürnstein med guidad rundvandring, med fantastisk utsikt över dalen och slottsruinerna samt vinprovning med viner från Wachau-regionen. Promenera tillbaka till fartyget i egen takt eller åk stadens mini-tåg.


  Dag 8

  Passau. Efter frukost checkar vi ut och beger oss mot flygplatsen för flygresan hem.

  I Wien ges tid att upptäcka stan på egen hand.

  Hundertwasserhaus i Wien.

  De välkända Riesling-vinerna produceras i Wachaudalen.

  Budapest kallas "Donaus drottning".

  Här ser vi parlamentet med utsikt över Donau.

  Bratislava – Slovakiens charmiga huvudstad.

  Bratislava har många kulturskatter och rik historia. Vi utforskar staden från ett mini-tåg.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!