• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Njut av trädgårdar och underskön natur i norra Italien!

  Avresa 14 september 2017. I nordvästra Italien finns ett flertal stora och små sjöar med egen karaktär. Magnifika villor med prunkande trädgårdar speglar sig i det blågröna vattnet. Pittoreska byar, kloster och sagolika öar lockar författare, konstnärer och turister från hela världen.

  Njut av trädgårdar och underskön natur i norra Italien!

  Vi bor på ett trivsamt hotell vid Lago Maggiore och därifrån gör vi utflykter till noga utvalda sevärdheter i omgivningen. Como, vid Comosjön, var en romersk koloni och har många ståtliga byggnader att visa upp. Den kupolprydda katedralen som tog 300 år att bygga, ligger i stadens hjärta. Från hamntorget Piazza Cavour har man fin utsikt över sjön.

  Den eleganta staden Stresa var förr en förnäm kurort för de rika och berömda – Hemingway, Rockefeller och Charlie Chaplin var trogna besökare. Numera är det ett välbesökt turistmål med en vacker strandväg. Området är också känt för gott vin, choklad och tryffel. Kanske något att köpa med sig hem?

  När vi sagt arrivederci till sjöarna beger vi oss mot Lombardiets huvudstad Milano, som grundades redan på 400-talet f Kr. Stan har en lång och omväxlande historia och är inte bara centrum för industri, handel och mässor, här finns också säte för börsen, många banker och stora förlag. Det är också landets huvudstad inom mode. Guiden berättar allt värt att veta under vårt besök i miljonstaden.

  Boka höstens njutresa redan idag!

  Dag 1

  Vi flyger till Milano med SAS på morgonen och börjar vår upptäcktsresa vid den fjordliknande natursköna Como-sjön. Provinsstaden, med samma namn, ligger delvis omgiven av en gammal stadsmur direkt vid vattnet. Vi får en guidad promenad bland ståtliga byggnader som Domkyrkoplatsen och rådhuset Broletto, i de historiska kvarteren. Vi når vårt hotell vid Lago Maggiore framåt kvällen och äter en gemensam middag.


  Dag 2–5: utflykter

  Borromeiska öarna

  Öarna utanför Stresa är förtrollande. Vi tar båten till Isola Bella, "den vackra ön". Vi får en guidad visning av det pampiga barockslottet och strosar runt i fantastiska trädgården. På de tio terrasserna växer papyrus, granatäpplen, lotusblommor och orkidéer. Vi besöker också grannön Isola dei Pescatori. Charmigt och pittoreskt, enkla hus i trånga gränder och fiske som huvudsysselsättning bland öborna.


  Lago d´Orta

  Den långsmala sjön Lago d´Orta ligger vid bergskedjan Mottarone. På en smal halvö mellan sjön och berget ligger huvudorten Orta, med kullerstensgränder och hantverkshus. Vi åker också till idylliska ön San Giulio med sina vackra kyrkor och klosterbyggnader. På hemvägen besöker vi Arona och tittar på San Carlone, en 23-meter hög jättestaty av den helige Borromeo.


  Villa Taranto

  Tvärs över viken ligger Pallanza, den 20 hektar stora botaniska trädgården runt Villa Taranto. Anläggningen har olika skepnader beroende på årstid, på hösten blommar azaleor och 300 olika sorters dahlior.


  Stresa

  Stresa var förr en förnäm kurort, nu känt för sina slottsliknande villor och prunkande trädgårdar. Den vackra strandpromenaden med utsikt över de Borromeiska öarna lockar till promenader. Den som vill kan ta kabinbanan till Mottarones höjder och njuta av fantastiska vyer över trakten (ingår inte).


  Dag 6

  Vi åker till Milano, Italiens näst största stad. Under vårt guidade besök ser vi den 157 meter långa Domkyrkan med plats för 40 000 personer. I gallerian Vittorio Emanuele II hittar vi modebutiker och restauranger. I närheten ligger det världskända operahuset La Scala. På kvällen avgår flyget tillbaka till Kastrup.

  Norra Italien bjuder på fantastiska vyer överallt, som här över Lago Maggiore med sina små magiska öar.

  Stresa inbjuder till promenader på små mysiga gator.

  Den fjordliknande Comosjön är naturskön och trafikeras av söta gamla båtar.

  Isola Bella, "den vackra ön", har ett magnifikt barockpalats.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!