• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Avslutad: Upplev det bästa av nordligaste Norden!

  Avresa 5 juli 2017. Midnattssol, fjordar och fantastiska vyer. Från Nordkapsklippan, som reser sig majestätiskt över Norra ishavet, är utsikten så vacker att du aldrig kommer glömma den. Samernas rike, vår vackra norrlandskust och jultomtens hemstad är annat som ingår i denna underbara resa genom tre länder.

  Avslutad: Upplev det bästa av nordligaste Norden!

  Reseäventyret börjar i vackra Tromsö, vars centrum ligger på en ö. Gatorna kantas av vackra gamla trähus som samsas med helt ny modern bebyggelse. Den botaniska trädgården utanför stan är uppdelad i 25 olika växtsamlingar, med växter från exempelvis Sydamerika och Himalaya, men också 700 växter som hämtats från traditionella norska trädgårdar.

  Från Kvaenangsfjellet är ­utsikten hänförande, glöm inte kameran! I Nordkapshallen kan du se utställningar i en underjordisk tunnel, slå dig ner i det vackra kapellet en stund eller titta på den populära filmen om årstiderna på Mageröya.

  Rovaniemi, huvudstad i det finska Lappland, ligger vid den norra polcirkeln. Det sägs vara jultomtens hemvist och det går att träffa honom där hela året.

  Kukkolaforsen, norr om Haparanda, har varit fiskeplats ända sen medeltiden, där fiskar man sik på ett urgammalt sätt genom håvning. Vi får såklart provsmaka denna nyrökta delikatess.

  Gammelstad kyrkstad utanför Luleå med sina 408 stugor är landets största och bäst bevarade, och är också med på Unescos världsarvslista. Vi får en guidad visning.

  Åtta innehållsrika dagar med flera höjdpunkter och oförglömliga synintryck gör att resan fulltecknas snabbt – boka direkt!

  Ishavskatedralen är symbolen för Tromsö.

  Dag 1

  Flyg från Arlanda/Kastrup till Tromsö där buss och lokalguide väntar vid flygplatsen. Vi börjar med en rundtur i staden och tar sen linbanan 420 meter över havet för att titta på den fantastiska utsikten. Ishavskatedralen får också ett besök innan vi åker till vårt hotell. Gemensam middag.
   

  Dag 2

  Efter frukost åker vi till Polarmuseet där vi får ta del av Svalbards historia och Roald Amundsens expeditioner. Därefter besöker vi Botaniska trädgården med sina växtsamlingar. Eftermiddagen fri för egna strövtåg, kanske shopping eller besök på något trevligt kafé? Gemensam middag på hotellet.


  Dag 3

  Tidig frukost, sedan beger vi oss mot Alta. Vi åker färje-turer över Ullsfjorden och Lyngenfjorden och stannar för lunch på Kvaenangsfjellet med sin fantastiska utsikt. Väl framme i Alta checkar vi in på hotellet som ligger mitt i centrum. Gemensam middag på kvällen.

  Dag 4

  Efter frukost fortsätter färden norrut mot Mageröya och Nordkap. Vi besöker världens nordligast belägna stad Hammerfest och gör en kort rundtur med tillfälle att äta lunch. Därefter fortsätter vi mot Honningsvåg och vårt hotell. På kvällen blir det utflykt till Nordkapsklippan, och Nordkapshallen med utställningar i en underjordisk tunnel, ett vackert kapell och en stor souvenirbutik. Där får vi ett Nordkapscertifikat. Gemensam middag i restaurangen.


  Dag 5

  Efter lugn start på morgonen tar vi oss via Nordkaptunneln under vattnet till Lakselv och Karasjok. Besök på ett samiskt centrum. Därefter går färden till Finland. Vi stannar till vid Enare träsk, en av Finlands största sjöar. Vi når Ivalo och vårt hotell på kvällen, och äter gemensam middag på hotellet.


  Dag 6

  Vi åker till Sodankylä och gör en paus vid den gamla samekyrkan innan vi fortsätter mot Rovaniemi – jultomtens hemstad. På eftermiddagen når vi Kukkolaforsen norr om Haparanda, där vi får provsmaka nyrökt sik. Middag väntar på hotellet.


  Dag 7

  Dags att åka söderut igen mot Kalix och vidare mot Gammelstads kyrkstad utanför Luleå. Efter guidad visning finns tillfälle att äta lunch innan vi checkar in på hotellet. Fri tid i Luleå innan den gemensamma middagen.


  Dag 8

  Buss till flygplatsen och flyg hem.

  I Nordkapshallen går det att köpa souvenirer och lokalt samiskt hantverk.

  Linbanan tar oss 420 meter över havet till en utsiktsplats med hänförande utsikt över Tromsö.

  Vid hamnen i Tromsö ligger vackra gamla trähus.

  Nordkapsklippan reser sig 307 meter över Norra ishavet och du får ett Nordkapscertifikat som ett bevis på att du varit där.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!