• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Inställd: Vandra i storslagen natur i Österrike!

  Avresa 29 april 2017. Den fantastiska naturen runt Bad Gastein inbjuder till oförglömliga synintryck, härliga myggfria vandringar och skön avkoppling. Njut av det behagliga klimatet och lyxigt boende på Hotel Salzburger Hof.

  Inställd: Vandra i storslagen natur i Österrike!

  Den här resan har tyvärr blivit inställd.

   

  Att vandringsresan till Alperna är så populär, är fullt förståeligt. Hög frisk luft och storslagen alpmiljö med mäktiga berg och blomstrande alpängar. Vi får uppleva Mozarts födelsestad Salzburg och åka på utflykt till Grossglockner.

  Bad Gastein har varit en populär kurort ända sen 1800-talet då kungligheter och dåtidens kändisar kom hit för att bada i de varma källorna och bo på något av alla de pampiga hotellen. Det över 40-gradiga termalvattnet strömmar med miljontals liter varje dygn ner från källorna från de omgivande bergen och leds in i de större kurhotellen.

  Vårt fyrstjärniga Hotel Salzburger Hof är känt för sina relaxavdelningar med spa, fitnessavdelning, pooler och bastu. Och inte att förglömma – fantastisk mat med femrätters middagar, förstklassig underhållning och god service.

  Vi stavgångsvandrar fyra turer under veckan, med ett omväxlande och varierat program. Det är fina vandringsleder och promenadvägar på bra underlag. Stavar kan du låna utan kostnad eller ta med dina egna.

  Vi går sex–tio kilometer per vandringsdag. Packa sköna skor med grov sula och en ryggsäck att lägga överdragskläder och dricka i, så kan äventyret börja!

  Bad Gastein ligger vackert i en dalgång.

  Dag 1

  Flyg till Salzburg där buss väntar. På Hotel Salzburger Hof blir det välkomstmöte och middag.


  Dag 2

  Vi börjar med guidad tur i Bad Gastein innan vi ger oss ut på den första vandringen. Det är en dalvandring i lagom kuperad terräng som ger kroppen möjlighet att anpassa sig till den höga höjden, med härlig utsikt över Tischlerglaciären. Lunch på Café Gamskar innan vi går tillbaka till Bad Gastein och veckans första After walk. Middag och underhållning på hotellet på kvällen.


  Dag 3

  Heldagsutflykt till Salzburg, en av Europas kulturskatter som finns med på Unescos världsarvslista. Guidad tur till fots i Gamla stan, vi ser St Petersklostret, festspelshusen och Getreidegasse med Mozarts födelsehus. Den som vill kan besöka Hohensalzburg, Europas största fästning. Vi vilar benen på en mysig uteservering vid marknadsplatsen före hemfärd. På kvällen finns möjlighet att åka till Hofkeller, som tillval. Annars middag på hotellet.


  Dag 4

  Utflykt till Grossglockner, med storlaget panorama över de mäktiga bergen och glaciärerna. På Franz Joseph Höhe har vi möjlighet att äta lunch med vy över Grossglockner. På hemvägen stannar vi till i byn Heiligenblut, som flera gånger blivit utnämnd till Österrikes vackraste by.


  Dag 5

  Pausdag från vandring. Vi rekommenderar att följa med på en heldagsutflykt till världsarvsstaden Venedig. Där besöker vi S:t Markusplatsen, Dogepalatset och Rialtobron. Det finns också möjlighet till gondolfärd, shopping och lunch. Sen kvällssupé på hotellet.


  Dag 6

  Efter frukost blir det stavgångstur längs Gamskarkogel, med vacker utsikt över Gasteinerdalen. Vi stannar längs vägen för lunch innan vi når grannbyn Bad Hofgastein. Vi tar oss tillbaka till hotellet antingen med buss eller till fots.


  Dag 7

  Frukostbuffé och samling för genomgång av dagens vandring. Som avslutning på veckan gör vi en promenad i Nassfeld. Vi tar bussen en kort sträcka före veckans sista vandring i dalen på en naturlig stig med små höjdskillnader. Gemensam lunch innan vi tar oss tillbaka till Bad Gastein med buss eller till fots.


  Dag 8

  Efter ett morgondopp och frukostbuffé lämnar vi vandringsparadiset och åker mot flygplatsen för hemfärd.

  Anrika Hotel Salzburger Hof är känt för god mat och förstklassig underhållning!

  Vi vandrar i underbart alplandskap, sex–tio kilometer åt gången.

  Efter en dags vandring är det skönt att koppla av i hotellets relaxavdelning.

  Självklart besöker vi den vackra staden Salzburg med den enorma fästningen Hohensalzburg.

  Lederhosen är typiskt för det traditionella Österrike.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!