• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Avslutad: Hurtigruten – världens vackraste sjöresa!

  Avresa 13 maj 2017. Hurtigruten tar oss till platser där turister sällan satt sin fot. En underbar natur med spegelblankt vatten och dramatiska bergstoppar ger oförglömliga minnen. Du kan uppleva två årstider på en och samma resa, vinter i norr och sommarvärme i Bergen.

  Avslutad: Hurtigruten – världens vackraste sjöresa!

  Atmosfären ombord på Hurtigruten är informell och man tar dagen lite som den kommer. Kanske tar du en god fika i caféet som har öppet dygnet runt. Eller sitter du försjunken i en bra bok i biblioteket eller vid fartygets panoramafönster. Maten ombord är inspirerad av lokala råvaror från de hamnar vi besöker och lunchbufféerna dignar av läckerheter.

  Kuststräckan är 240 mil lång och fartyget lägger till vid 33 hamnar längs vår resa mot Bergen. Vid några mindre samhällen gör vi korta stopp för lossning och lastning, medan vi gör längre uppehåll vid större hamnar. Varje dag informerar Hurtigrutens reseledare via högtalare om alla sevärdheter, så vi inte missar något.

  Hurtigruten grundades 1893 och på den tiden var sjövägen enda sättet att nå vissa ställen. Fortfarande idag är vissa svåra eller omöjliga att nå med bil, därför transporteras inte bara turister och besökare utan också gods på de elva fartyg som idag står för trafiken på sträckan. Runt 400 000 passagerare årligen kan inte ha fel, missa inte denna fantastiska upplevelse!

  Hurtigruten-resan brukar snabbt bli fulltecknad och vad passar bättre än att fira – Norges nationaldag –"syttende mai" just i Norge?

  Låt dig hänföras av den fantastiskt vackra utsikten!

  Dag 1

  Vi flyger från Arlanda eller Kastrup till Oslo. På planet serveras kaffe/te, kalla drycker och snacks finns till försäljning. Efter landning går vi till Radisson Blu Airport hotell.


  Dag 2

  Flyg till Kirkenes tidigt på morgonen. Där väntar bussen till hamnen. Efter lunchbuffé ombord får vi hytterna. Vi lägger till i Vardø och Berlevåg. Middag i fartygets restaurang.


  Dag 3

  Fartyget lägger till i Honningsvåg på morgonen och de som vill kan tilläggsboka en utflykt till Nordkap. Vi når världens nordligaste stad Hammerfest innan lunch, och äter lunchbuffé medan vi seglar mot Tromsø. Middag ombord på kvällen.


  Dag 4

  Vi ankommer Harstad, där utflykt med buss väntar. Vi upplever fjordar, fjäll och världens nordligaste medeltidskyrka, med kunnig guide.  Vi går ombord igen lagom till lunchbuffén, innan vi lägger till i Stokmarknes och besöket på Hurtigrutens museum. Dagens etapp är något av det mest spektakulära vi kommer att se längs den norska kusten. På kvällen når vi Svolvær där det ges möjlighet till kvällspromenad efter middagen. Färden fortsätter sen till Stamsund, där Lofotsväggens majestätiska klippor tornar upp sig.


  Dag 5

  Tidig väckning, för att uppleva Helgelandskusten med sina hundratals små öar och branta granitklippor. Vi kommer att passera polcirkeln och möjligen delta i en reseritual. Innan vi anlöper Sandnessjøen, ser vi Vegaöarna som är upptagna på världsarvslistan. Efter lunchbuffén finns tid att koppla av. Gemensam middag i fartygets restaurang.


  Dag 6

  Tidig morgon är vi framme i Trondheim. Här ligger vi vid kaj några timmar och den som vill kan tilläggsboka utflykten Trondheim med Nidarosdomen. Vi äter lunch medan fartyget styr ut över öppet hav mot Molde. Gemensam middag på kvällen. Den som håller sig vaken till midnatt kan få en glimt av Ålesund.


  Dag 7

  Vi passerar Nordfjorden och Sognefjorden innan inseglingen till Bergen, ett synintryck vi sent ska glömma. En lunchbuffé avslutar äventyret innan vi åker till Bergens flygplats för återresan mot Arlanda och Kastrup.

  Det finns populära utflykter att tilläggsboka, exempelvis Havsörnssafari och Midnattskonsert i Ishavskatedralen. Förboka dem hemifrån!

  Vi njuter av närproducerad mat och färska råvaror, från hamnarna vi besöker.

  Vårt fartyg MS Nordlys.

  Ta chansen och följ med på havsörnssafari. En utflykt du får välja till.

  Hurtigruten bjuder på underbar natur och oförglömliga minnen.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!