Krämig korvpanna med pepparrot och dill

Mitt i veckan längtar vi efter en snabblagad middag med uppiggande smaker. Prova den krämiga korvpannan som får en spännande kick av pepparrot. Krispiga sockerärter och kokt potatis är gott till.

Du behöver

    4 portioner
  • 1 gul lök
  • 600 g falukorv
  • 1 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 msk majsstärkelse
  • 150 g sockerärter
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 msk riven pepparrot
  • 3 msk hackad dill
  • salt och peppar
  • Servera med
  • kokt potatis

Gör så här

1

Skala och skiva löken. Skiva korven och stek den i smör tillsammans med löken.

2

Blanda grädde, mjölk och fond i en gryta och koka upp. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och red av såsen.

3

Lägg i korvfräset, ­ansade sockerärter och delade tomater och låt småkoka i 10 minuter.

4

Rör i pepparrot och dill. Smaka av med salt och peppar. Servera med potatis och extra riven pepparrot.

Scroll to Top