Du behöver
-
4 portioner
- 3 dl vetemjöl
- 6 dl standardmjölk
- 4 ägg
- ½ tsk salt
- smör till stekning Räkstuvning
- 500 g oskalade räkor
- 2 msk smör
- 4 msk vetemjöl
- 2 dl vispgrädde
- 3 dl mjölk, 3 %
- 1 tsk salt
- peppar
- saft av ½ citron
- 1 dl finhackad dill
- 3 msk riven pepparrot Topping
- 2 dl riven lagrad ost, t ex västerbottensost Garnering
- räkor
- dill Ugn: 225°
Gör så här
Vispa ut mjölet i hälften av mjölken. Tillsätt ägg, salt och resterande mjölk. Vispa till en slät smet. Hetta upp smör och grädda pannkakorna.
Räkstuvning: Skala räkorna. Ta undan några till garnering. Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet och späd med grädde och mjölk. Koka upp under om-rörning i ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Tillsätt dill, pepparrot och skalade räkor.
Fördela stuvningen på pannkakorna och rulla ihop. Flytta över pannkakorna till en smord eldfast form. Placera i formen med skarven nedåt.
Topping: Strö över riven ost och gratinera strax under ugnens mitt i ca 10 minuter.
Garnering: Toppa med räkor och dill.