Räkcrêpes med dill och pepparrot

Läckra crêpes fyller vi med krämig räkstuvning smaksatt med dill, citron och pepparrot. Det här är en rätt du kan servera till både fest och vardag. Det blir makalöst gott oavsett!

Du behöver

    4 portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl standardmjölk
  • 4 ägg
  • ½ tsk salt
  • smör till stekning
  • Räkstuvning
  • 500 g oskalade räkor
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk, 3 %
  • 1 tsk salt
  • peppar
  • saft av ½ citron
  • 1 dl finhackad dill
  • 3 msk riven pepparrot
  • Topping
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex västerbottensost
  • Garnering
  • räkor
  • dill
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Vispa ut mjölet i hälften av mjölken. Tillsätt ägg, salt och resterande mjölk. Vispa till en slät smet. Hetta upp smör och grädda pannkakorna.

2

Räkstuvning: Skala räkorna. Ta undan några till garnering. Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet och späd med grädde och mjölk. Koka upp under om-rörning i ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Tillsätt dill, pepparrot och skalade räkor.

3

Fördela stuvningen på pannkakorna och rulla ihop. Flytta över pannkakorna till en smord eldfast form. Placera i formen med skarven nedåt.

4

Topping: Strö över riven ost och gratinera strax under ugnens mitt i ca 10 minuter.

5

Garnering: Toppa med räkor och dill.

Scroll to Top