Nutellabrownies med hasselnötter

Krämiga brownies med hasselnötter och nutella. Servera som kaka till kaffet eller som efterrätt med en klick grädde på toppen.

Du behöver

    16 stycken
  • 275 g smör
  • 3 dl strösocker
  • ½ dl farinsocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • ¼ tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 1 dl nutella
  • 100 g hasselnötter, ­grovhackade
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Klä en form, 20 x 20 cm, med bakplåtspapper. Smält smöret och blanda med socker och farinsocker. Rör i äggen, ett i taget.

2

Rör i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och rör om till en smet.

3

Häll smeten i formen och klicka på nutella. Strö över nötter och grädda mitt i ugnen i 27 minuter.

4

Låt kakan kallna. Skär i rutor.

Scroll to Top