Du behöver
-
24 bitar
- 100 g smör, rumsvarmt
- 150 g jordnötssmör
- 2 dl strösocker
- 1 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 100 g salta jordnötter Glasyr:
- 200 g mörk choklad
- 1 ½ dl vispgrädde Garnering:
- 75 g salta jordnötter, grovhackade Ugn: 175°
Gör så här
1
Klä en form, 18 x 24 cm, med bakplåtspapper. Vispa ihop smör och jordnötssmör.
2
Vispa i socker och ägg och vispa till en krämig smet. Rör i mjöl, bakpulver och nötter.
3
Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt kakan svalna och tryck ner kanterna så att den blir jämn.
4
Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om tills chokladen smält.
5
Garnering: Häll glasyren över kakan. Strö över jordnötter och låt stelna i kylen.
6
Skär i rutor.