Enkla jordnötsrutor med choklad

Söt choklad och salta jordnötter är en underbar smakkombination som vi aldrig får nog av. Här täcks en jordnötsbotten med krämig chokladglasyr. Enkelt och barnsligt gott!

Du behöver

    24 bitar
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 150 g jordnötssmör
  • 2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g salta jordnötter
  • Glasyr:
  • 200 g mörk choklad
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 75 g salta jordnötter, ­grovhackade
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Klä en form, 18 x 24 cm, med bakplåtspapper. Vispa ihop smör och jordnötssmör.

2

Vispa i socker och ägg och vispa till en krämig smet. Rör i mjöl, bakpulver och nötter.

3

Bred ut smeten i ­formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 ­minuter. Låt kakan svalna och tryck ner kanterna så att den blir jämn.

4

Glasyr: Hacka ­chokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om tills chokladen smält.

5

Garnering: Häll glasyren över kakan. Strö över jordnötter och låt ­stelna i kylen.

6

Skär i rutor.

Scroll to Top